Are afacerea ta nevoie de content marketing? DA!

935275_408929872539403_750943862_nDe câțiva ani, clienții nu mai așteaptă acele mesaje de publicitate care să le spună de ce servicii sau produse au nevoie. Acum aceștia știu exact ce vor, au cerințe clare, nevoi bine exprimate și așteptări crescute. Da, regulile s-au schimbat și pentru clienți contează informațiile care le găsesc despre tine pentru că doar așa pot lua o decizie bună. Mai pe scurt, trebuie să existe peste tot detalii legate de serviciile tale, iar aceste amănunte trebuie să fie ușor de găsit, pe înțeles tuturor și să nu uităm de faptul că trebuie să fie clare.

Bun, acum sa o luăm cu începutul și să lămurim pe toată lumea de are o afacere nevoie de marketing de conținut (content marketing). Cum adică de ce? Orice brand, orice companie trebuie să aibă grijă de această partea pentru că ajută la creșterea profitului. Gândește-te că acei consumatori pe care tu te bazezi pot fi și distribuitori de conținut, deci și ei îți pot face reclamă dacă le oferi șansa.

Facebook-ul are mai mult de un miliard de useri și pe Youtube oamenii vizionează în jur de 3 miliarde de ore de filmulețe și asta se întâmplă în fiecare lună. Așa că dacă ai parte de consumatori activi ai serviciilor tale, aceștia te pot ajuta la creșterea afacerii.

Ce înseamnă marketing de conținut? Practic, aici este vorba despre o tehnică de marketing care ajută un brand să atragă și să implice clienții în distribuirea conținutului. Scopul final este acela de a convinge consumatorii că ceea ce faci tu merită lăudat mai departe. Partea cea mai ușoară este că te poți folosi de content marketing printr-o multitudine de unelte ca e-mail, SEO și mai ales prin Social Media (Facebook, Twitter, LinkedIn etc.).

Acest tip de marketing poate să fie făcut prin texte, filmulețe sau prin imagini. Tu, ca antreprenor, trebuie să găsești acele instrumente care te pot ajuta și trebuie să fii constant în ceea ce faci. Sunt foarte multe tactici pe care le poți aplica, dar cel mai bine este să încerci să-ți înțelegi clienții și să știi cum să-i păstrezi.

Ce ai de câștigat dacă te folosești de content marketing?

După cum am scris la început de articol, clienții nu mai sunt la fel de ușor de atras ca acum câțiva ani cu ajutorul bannerelor simple și a micilor promisiuni. Acum trebuie să impresionezi, să dezvolți afacerea diferit și să dovedești că poți să livrezi acele servicii pe care le-ai promis şi de care au nevoie.

O persoană primește mii de mesaje de marketing pe zi pentru că în general companiile se folosesc de aceste canale de comunicare. Important este să faci ca acel client să considere informația destul de relevantă pentru a se opri și pentru a răspunde la ceea ce tu îl îndemni să facă.

 Dacă clientul tău împarte informația mai departe, înseamnă că este mulțumit de tine și vrea ca restul lumii să știe ce faci tu. Un alt aspect pozitiv al marketing-ului de conținut este că vei ajunge să interacționezi direct cu acei clienți care îți adresează întrebări sau care cer mai multe detalii despre anumite produse. Dialogul este extrem de important, iar content marketing-ul te ajută să răspunzi prompt la toate nelămuririle apărute.

Brand-ul tău va căpăta experiență dacă te folosești constant de această tehnică de marketing. Asta înseamnă că dacă o să fii constant în ceea ce faci, vei atrage mai mulți clienți iar imaginea companiei tale va fi una bună.

Totuși, ție îți va fi destul de greu să te ocupi de toate aceste detalii în timp ce ești concentrat pe afacerea ta care trebuie să funcționeze. Nu este nevoie să te epuizezi pentru că poți angaja un specialist în content marketing care va avea grijă de imaginea firmei tale.  Acest specialist va crea conținut pentru Social Media, va avea grijă de clienți și de cei care se ocupă de clienți. Conținutul va fi atent supravegheat pentru că specialistul va urmări reacțiile generate și pe scurt va contribui la marketing-ul întregii afaceri.

Consumatorii caută în ziua de azi conținut și vor să-l găsească ușor, să-l împartă mai departe și să poată interacționa rapid cu firmele. Tu trebuie să ai grijă ca în jurul serviciilor oferite să se afle mult conținut care te poate promova. Poate că cea mai mare provocare pentru o companie este să găsească strategia potrivită, dar nu uita că prin conținut tu le dai asigurări viitorilor clienți că ceea ce ai tu de oferit este de calitate.

În concluzie, trebuie să punem accent pe ideea că o companie are nevoie de content marketing și mai ales de un specialist în acest domeniu pentru că tu ca șef, nu te poți ocupa de toate lucrurile. Specialiștii cunosc psihologia clientului, le cunosc nevoile și așteptările,  si tocmai din acest motiv ar trebui să angajezi un astfel de om.

Chiar dacă clienții tăi nu citesc mail-urile, chiar dacă nu se uită la toate reclamele de la televizor, nu înseamnă că tu nu trebuie să mai te promovezi prin aceste metode. Dar acum e nevoie de mai mult pentru a atrage atenția celui care îţi poate deveni client şi va fi nevoie de mult mai mult pentru a convinge un client să nu renunțe la serviciile tale. Da, este o luptă în care puterea de convingere, creativitatea și ingeniozitatea contează, dar la final dacă lucrurile sunt făcute cum trebuie, rezultatul va fi excelent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *