Concedierea: un posibil test al prieteniei?

concedierePrietenia reprezintă o legătură puternică între doi sau mai mulți oameni, iar această conexiune nu poate fi dărâmată de nimeni sau nimic. Este oare așa? S-ar putea să ajungi la un moment în viața ta în care poate va trebui să concediezi un amic. Este greu să faci asta, iar prietenia voastră va fi cu siguranță testată de acest lucru. Nu va mai conta motivul pentru care faci asta pentru că cel concediat se va simți trădat (cel puțin asta va crede pe moment).

Tu trebuie să te asiguri că prietenul pe care îl dai afară înțelege că sunt anumite lucruri pe care un șef trebuie să le facă și că nu vrei să renunți la relația de amiciție dintre voi. Tot este greu nu? Avem câteva idei pentru tine pe care le poți folosi pentru a face acest proces mai ușor.

Concedierea se face la birou!

Dacă ești nevoit să îți dai afară prietenul, atunci îți recomandăm să faci asta la muncă. Nu îl scoate la o bere pentru a-i da vestea pentru că se va simți concediat de prietenul său. La job ești șef, deci trebuie să te comporți ca un lider și să faci tot ce este nevoie pentru binele firmei.

Cel mai bine este să programezi o ședință în timpul programului și trebuie să nu te comporți ca un prieten. Acest lucru este extrem de important pentru salvarea relației dintre voi.

Explică totul cu claritate

Trebuie să prezinți toate motivele care au influențat concedierea. Prietenul tău trebuie să înțeleagă care sunt cauzele, deci și tu trebuie să știi sigur de ce faci asta. Dacă cineva superior ție te-a rugat să dai afară persoana respectivă, atunci asigură-te că ai primit motive clare.

În cazul în care consideri că prietenul tău pur și simplu nu se potrivește cu cerințele job-ului și că ar fi o pierdere de timp pentru el, dar și pentru firma ta să mai continue totul, atunci spune-i asta. Oricare ar fi motivul, nu uita să precizezi că îl dai afară pentru binele companiei și că nu este vorba de ceva personal.

Nu îl da afară fără preaviz

Sunteți prieteni, așa că ar trebuie să-i oferi acele două săptămâni de preaviz. Astfel el va avea timp să-și caute alt job și situația tensionată dintre voi se poate calma. Spune-i că îi oferi cele două săptămâni pentru că vrei să-l ajuți, dar nu îi spune că faci asta pentru că ești obligat de lege.

Prietenia voastră este importantă

Indiferent care sunt motivele concedierii, pune accentul pe importanța prieteniei voastre și pe faptul că sunt anumite lucruri pe care trebuie să le faci ca șef. Insistă pe ideea că job-urile apar sau dispar, dar că prieteniile sunt sunt veșnice. Totuși, nu forța nota pentru că totul depinde și de reacțiile celeilalte persoane. Acordă-i timp pentru a procesa ce s-a întâmplat!

Nu ceda!

Este posibil ca prietenul tău să te facă să te simți extrem de prost pentru ceea ce faci. Important este să nu uiți că de multe ori i-ai atras atenția asupra anumitor lucruri și că nimic nu s-a schimbat. Nu ai fi acceptat acest comportament din partea altui angajat, deci nu o să treci cu vederea unele lucruri nici la el. Este prietenul tău, dar afacerile rămân afaceri.

Nu trebuie să faci totul singur

Dacă te simți nesigur pe tine, atunci poți ruga un alt manager (sau o persoană de la Resurse Umane) să se alăture discuției voastre. Nu trebuie să lași cealaltă persoană să facă totul, dar este bine să nu fii singur dacă îți este greu.

Scrisoarea de recomandare

Spune-i prietenului tău că îl ajuți cu o scrisoare de recomandare. În acest fel el va întețelege că nu îi ești dușman și că încă îi vrei binele. Ar fi recomandat să faci totul scris de mână și să eviți aspectul unei scrisori făcute la calculator. Nu îi pune în mână o scrisoare luată de pe internet în care tu a trebuit să completezi doar numele. Încearcă să scrii totul cu pixul pe o foaie și descrie în detaliu ce știe prietenul tău să facă.

Continuă rutina prieteniei

După ce prietenul tău nu mai lucrează pentru tine, nu îl evita. Continuați să ieșiți în oraș și faceți-vă anumite obiceiuri. Poate că te va refuza la început, dar dacă insiști, va ceda cu siguranță.

Nu este ușor să-ți concediezi prietenul cel mai bun (sau pur și simplu un amic), însă dacă trebuie să faci asta, atunci comportă-te ca un șef. După cum am scris mai sus, precizează motivele pentru care s-a ajuns în acestă situație. La finalul zilei ai toate șansele să rămâi cu o firmă de succes și cu o prietenie care a trecut  un test dificil!