Fă-ȚI un plan spre fericire!

Înainte de a începe propriu-zis acest post, vreau să efectuăm cu toții un scurt sondaj virtual. Și anume, lasă un comentariu la acest post dacă fericirea TA reprezintă scopul TĂU în viață! Aștept cât mai multe comentarii dacă este așa, deși, fie vorba între noi, este absolut normal și logic ca fericirea să fie un scop în viață. Deci, chiar dacă suntem cu toții firi diferite, avem situații materiale diferite, locuim în zone diferite, avem un scop comun: fericirea!

Ai oare nevoie de un plan pentru a fi fericit?

Cu siguranță ai nevoie de un plan pentru a fi fericit! Poate ai nevoie de un plan pentru a face avere, sau pentru a pierde în greutate, sau pentru a-ȚI întemeia o afacere. Unii dintre noi își fac un plan pentru a avea un stil de viață (mai) sănătos, alții pentru a obține o diplomă pe care și-o doresc foarte mult. Nu contează, cu toții avem vise, suntem diferiți, dar cu toții avem nevoie de un plan pentru..ceva!

Dacă fericirea este o stare pe care ne-o dorim cu toții, de ce este așa de greu de observat? De multe ori tindem să credem că fericirea este pretutindeni, însă dacă stai să analizezi fețele celor din jur, atitudinea lor, faptele lor, ai să-ȚI dai seama că de fapt toate acestea par lipsite de fericire. Tot ceea ce ÎȚI comunic aici este pentru a TE ajuta să fii mai fericit, mai împlinit, mai plin de viață, mai sănătos, mai bogat, mai vesel, mai bun…mai de SUCCES! Asta este ceea ce încerc eu să fac și sper să și reușesc și nu ma voi lăsa până când nu voi ajunge la inima și creierul TĂU.

Ai pus cumva o fața lungă? Nu TE teme, îți voi explica în continuare despre ce este vorba..

Pentru început ai putea să faci o plimbare (chiar și cea în drum spre serviciu este potrivită) și să analizezi oamenii din jurul TĂU. Nu TE da bătut la proces. Ce vezi? Teamă? Incertitudine? Frică? Stres? Auto-îndoială? Frustrare? Apatie? Dacă ar fi să etichetezi, ai spune cumva că partea emoționantă este cea care iese mereu prima la suprafață? Răspunsul va fi cu siguranță DA. Pentru ca fața ne trădează, poziția corpului ne trădează, gesturile pe care le facem scot la suprafață mai mult decât am vrea noi să se vadă.

Poate că fericirea nu înlocuiește lucruri sau locuri, sau poate că mentalitatea noastră despre fericire este una greșită. Atunci ce este de făcut ca TU și fiecare dintre noi să fie fericit? Ar putea fi vorba că nici eu și nici TU nu înțelegem cu adevărat ce înseamnă oare să fii fericit. Sau poate nu apreciem ceea ce avem decât atunci când avem de-a face cu ceva grav (o persoană bolnavă, eșecul unei afaceri, prabușirea unei relații, destrămarea unei familii).

TE las să tragi orice concluzie vrei TU din acest post și chiar mi-ar plăcea tare mult dacă mi-ai lăsa și un comentariu cu părerea TA despre fericire. În orice caz, orice ai decide și orice ai gândi, sfatul meu ar fi să ai în vedere întotdeauna fericirea proprie dar și buna purtare cu cei din jur. Pentru că un lucru nu vine niciodată singur, iar dacă vrei să primești ceva bun la schimb trebuie să și oferi ceva. Și mai mult decât atât, procedează TE rog așa cum TE-am sfătuit eu și vei realiza că TE vei simți mai fericit, mai bun, mai împăcat cu TINE însuți dacă ai ajutat pe cineva sau dacă TE-ai purtat exemplar chiar dacă acea persoană nu merita asta.

Ține minte că fericirea nu ține întotdeauna de TINE, ci într-o mai mică sau mai mare măsură fericirea se învață. Ai nevoie doar de puțin curaj și de ambiție și nu ai cum să nu devii un om fericit!