Frumoasă clipă frumoasă

E vineri. Din ce aud în jur mâine e cea mai frumoasă zi, pentru că putem lenevi mult dimineața. Sau pentru că e petrecere mâine seară. Alții spun că poimâine e chiar mai mișto, pentru că mergem toată ziua în excursie. Părerile sunt împărțite. Unii sunt entuziasmați de ziua de mâine pentru că e acea zi minunată în care se lasă definitiv de fumat. Sau în care debutează cura aia trăznet de slăbire, care le va asigura silueta de silfidă irezistibilă. Sau în care încep să meargă zilnic la sală pentru deveni întruchiparea unui Hercule modern.

Mai aud de la un coleg că ieri a fost o zi super, pentru că a avut un record la vânzări. Prietenarul care mă întâmpină cu salutul nostru secret îmi spune la fel: ieri a fost o zi grozavă pentru că i-a ieșit o chestie complicată, la care nu spera rezultat așa repede. Soția spune că ieri a fost grozav să-i avem pe copii plecați la bunici.

Dar azi ce are? Momentul și secunda exactă în care citești precis acest cuvânt. Savurează clipa. E doar a ta.  Inspiră-i parfumul care-ți răscolește porniri ciudate. Aruncă-i priviri magnetice în timp ce-i mângâi formele copleșitor de aproape. Inspiră-i prezența adânc, să o simți parte din tine. Ține-ți respirația cînd vii senzații te furnică plăcut. Și ascultă cu atenție. În acel moment îți va șopti suav la ureche: poți să faci tot ce vrei cu mine. Hai ia-mă. Sunt a ta.

Azi. Aici. Acum. A ta.

Nici o zi fără pasiune.