Știi cum să obții o funcție mai bună în firmă?

functie de succesSimți că actualul job te ține pe loc? Simți că nu avansezi și că nimic nu se schimbă? Știm că este greu să obții o funcție mai importantă în firmă, dar dacă vrei să ajungi mai sus, va trebui să te zbați pentru o promovare mai devreme sau mai târziu.

Dacă citești acest articol, atunci înseamnă că vrei să afli cum poți promova la actualul loc de muncă, iar noi te vom ajuta. În primul rând trebuie să înțelegi că pentru a crește în firmă, trebuie să fii un angajat exemplar. Pe lângă asta, experiența ta va conta, dar se va ține cont și de aptitudinile tale.

Ai loc de promovare?

Există firme care nu oferă nicio șansă de avansare, așa că trebuie sa te asiguri că lucrezi într-un mediu care permite dezvoltarea profesională a angajaților. Când te angajezi, discută și despre șansele de avansare pentru că altfel s-ar putea să rămâi blocat la job-ul ales.

Începe planificarea!

Trebuie să te gândești în primul rând la ce știi să faci, dacă ai acel ceva ce nimeni nu are și dacă ai slăbiciuni care trebuie corectate. Aceste analize sunt importante pentru că trebuie să fii sincer cu tine.

Acum ai nevoie de un plan de atac și de un obiectiv de rezolvat. Nu este de ajuns doar să îți dorești o promovare, pentru că nu așa se rezolvă lucrurile. Gândește-te dacă promovarea îți va schimba departamentul în care lucrezi și plănuiește totul. Poți încerca chiar o  discuție despre aceste lucruri cu șeful tău, dar asta nu îți va asigura succesul.  Majoritatea șefilor nu promovează angajații atât de ușor, însă este bine să vadă care sunt planurile tale și ce așteptări ai de la firmă.

Fii popular!

Un angajat care nu vorbește și care nu e observat, nu va putea promova. Trebuie să ieși în evindeță (evident într-un mod bun) și trebuie să arăță că îți place să muncești în echipă. Oferă-te să lucrezi la diferite proiecte și ajută-ți colegii când ai timp de pierdut. Este important ca lumea să vadă că știi ce înseamnă spiritul de  echipă și că nu stai degeaba.

Nu trăim într-o lume perfectă, deci promovarea ta nu se va baza doar pe aptitudinile tale. Poate îți faci treaba foarte bine, dar dacă nu socializezi, atunci vei pierde avansarea în fața altor persoane care știu să se facă plăcuți în firmă.

Nu lipsi de la muncă!

Te lupți pentru un job mai bun în firmă și primul lucru care va fi analizat este cât de des lipsești de la birou. Încearcă să nu îți iei prea multe zile libere (decât doar dacă este mare nevoie). Contează de asemenea punctualitatea, așa că nu întârzia! Cel mai bine este să ajungi la birou chiar cu 10 minute înainte și să îți analizezi planul zilei respective.

Nu te opri din învățat!

Multe companii oferă cursuri pentru dezvoltarea anumitor abilități. Profită de acest lucru și înscrie-te la ce ți se pare interesant. Mereu ai ceva nou de învățat, iar dacă firma ta îți oferă această șansă, de ce nu ai profita?

De asmenea, dacă te intereseaza un domeniu complet nou, poți chiar să te înscrii la o facultate cu frecvență redusă. Există o grămadă de lucru de învățat, iar tu nu trebuie să te mulțumești doar cu ceea ce știi.  Dacă șeful tău vede că îți dorești să crești în firmă și să înveți, nu te va ignora și te va urmări cu siguranță fără ca tu să știi asta.

Împarte cunoștințele

Există persoane care ajung în situația în care sunt atât de buni la ceea ce fac, încât compania nu își permite să le lase să își părăsească funcția. Ce este de făcut în această situație? Ei bine, există o singură soluție: transmite mai departe ce știi și învață pe altcineva să se descurce cu job-ul tău. Ai grijă pentru că s-ar putea ca acea persoană să ajungă mai bună decât tine. Important este ca tu să înveți constant lucruri noi și să te transformi într-un angajat tot mai bun. Astfel singura variantă rămasă pentru șeful tău va fi aceea de a te avansa (mai ales dacă cel care îți va lua locul știe să își facă treaba bine)

Nu există provocări, doar oportunități!

Vrei o promovare, deci trebuie să vezi totul dintr-un unghi diferit. Te afli în momentul în care nu trebuie să te plângi dacă ai prea mult de lucru și trebuie să rezolvi totul chiar mai rapid decât de obicei. Este greu și nimeni nu își dorește mai multe lucruri de făcut la muncă, însă este timpul să ieși în evidență și să arăți ce poți să faci.

Este indicat să faci mai multe decât trebuie și să nu te rezumi doar la cerințele unui proiect. Vino cu idei care să îmbunătățească anumite acțiuni și este bine să faci asta cât mai repede. Nu ești singurul care vrea sa fie observat de șef, deci nu ai timp de pauze când alergi după o funcție mai bună.

Acum că știi ce te-ar putea ajuta în obținerea unei avansări, nu mai pierde vremea și alcătuiește un plan pentru drumul tău spre succes. Nu uita: nu va fi ușor, vei sta peste program, vei lucra mai mult și poate nu vei obține promovarea dorită. Chiar dacă rezultatul nu va fi cel sperat, nu trebuie să te demoralizezi pentru că superiorii tăi te-au observat și sigur ai câștigat puncte  în plus față de restul colegilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *