TU ai un cartonaș cu obiective?

Astăzi de dimineața mi-a surâs ideea de a veni în întamiparea TA cu un nou articol mai practic, să zic așa. Tocmai pentru că pe mine mă ajută foarte mult să pun în aplicare lucrurile practice pe care le citesc, ÎȚI voi împărtăși îndată cum procedez dacă vreau să mă asigur că rămân pe poziții atunci când apar situații neprevăzute care mă pot abate de la drumul meu.

Este necesar să știi încă de la început că trebuie să fii sincer cu TINE în a-ți căuta propriile răspunsuri legate de drumul tau viitor.  

Ce ar trebui să faci?

În primul rând, preț de o zi întreagă stabilește-ți în minte o listă luuungă de obiective pentru viitor. Apoi notează-le pe toate într-un carnețel sau o agendă, sau oriunde altundeva ar fi confortabil pentru tine! Din aceasta lungă listă pe care ai dus-o la bun sfârșit cu brio, alege 10% din obiectivele pe care le-ai notat la pasul precedent. Apoi noteaza-ȚI separat, pe un cartonaș pe care să îl poți purta mereu cu TINE,  cel mai important obiectiv pentru viitorul apropiat (cartonașul cu pricina poate fi de mărimea unui card, ca să-l poți purta chiar și în portofel).

Ţine minte, fiecare obiectiv trebuie să înceapă cu cuvântul “Să”, să fie la persoana întâi, să aibă o limită de timp, să fie cât mai detaliat și cel mai important, să fie realizabil. Acum  că ai stabilit foarte clar care este obiectivul TĂU, aplică pașii necesari pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Cum poți face asta?

Pentru început, stabilește cu exacitate ceea ce ÎȚI dorești să realizezi, apoi “sparge” obiectivul principal în obiective secundare și stabilește-le în scris. Urmează etapa în care ÎȚI stabilești un timp limită  și alcătuiești o listă cu activități, pe care o organizezi într-un plan de acțiune.

Acționeaza! Fă ceva chiar acum și nu mai amâna! Fă ceva zilnic pentru îndeplinirea obiectivului TĂU principal!

Eu chiar acum, în timp ce-ȚI scriu, mai arunc câte un ochi și pe cartonașul meu cu obiective și zâmbesc. Sper ca acest exercițiu să aibă și pentru TINE un impact la fel de mare cum a avut asupra mea!

Ai început deja să-ȚI notezi obiectivele?