Zece idei de afaceri în consultanţă

consultantNoul an este un bun prilej pentru a vă gândi serios la o afacere care v-ar putea aduce fie un venit suplimentar fie chiar la o afacere prin care să câştigaţi venitul dorit. Consultanţa este un domeniu care vă poate aduce beneficiile financiare dorite. În funcţie  de domeniile în care vă pricepeţi, puteţi alege să deveniţi consultant pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi.

Principalele atuuri ale unui consultant

A fi consultant înseamnă a fi în serviciul oamenilor care au nevoie de sfaturi pentru a-şi gestiona mai bine banii sau pentru a-şi cumpără o locuinţă. Un consultant trebuie să întrunească însă o serie de calităţi:

  • Un consultant trebuie să fie în primul rând foarte bine informat. Trebuie să-şi cunoască foarte bine domeniul în care oferă consultanţă, să cunoască foarte bine termenii, trebuie să analizeze piaţa, să compare pentru a prezenta clienţilor cele mai bune oferte
  • Un consultant trebuie să fie mereu în pas cu noutăţile pentru a nu stagna şi pentru nu prezenta clienţilor oferte învechite
  • Un consultant trebuie să fie prezentabil şi îngrijit. Ţinuta este esenţială şi de acceea trebuie să fiţi prezentabil pentru a oferi credibilitate clienţilor voştri
  • Un consultant trebuie să fie ordonat. Trebuie să aibă o agendă în care să-şi treacă toate întâlnirile, dar şi un portofoliu în care să-şi prezinte toate ofertele
  • Seriozitatea este o altă caracteristică importantă a unui consultant. Acesta trebuie să fie mereu punctual şi mereu corect în privinţa ofertele pe care le prezintă
  • Un consultant trebuie să fie amabil cu clienţii săi, trebuie să-i respecte şi să ţină cont de părerile acestora

Venim în ajutorul vostru cu 10 de idei noi de afaceri pe care le-aţi putea începe chiar din acest an în calitate de consultant pe diverse domenii

1.Consultant pentru cumpărături

Mulţi dintre noi, cumpărăm haotic, uneori lucruri de care nu avem neapărat nevoie şi astfel ne trezim la sfârşit de lună că am rămas fără bani în buzunar.  Dacă sunteţi bine informat în privinţa electrocasnicelor sau dacă ştiţi cum să cheltuiţi banii în mod eficient atunci când mergeţi în supermarket pentru cumpărături, atunci ajutaţi-i şi pe alţii să facă acest lucru. Oferiţi consiliere în acest sens şi clienţi vor fi pe măsură, deoarce mulţi dintre noi nu ştim să ne gestionăm banii şi suntem de cele mai multe ori nemulţumiţi de cumpărăturile pe care le facem. Trebuie doar să cunoaşteţi foarte bine produsele alimentare, dar şi pe cele electrocasnice pentru a le oferi clienţilor cât mai multe informaţii necesare pentru ca aceştia, pornind de la dumneavoastră, să ia cea mai bună decizie. Cu singuranţă că în final suma cheltuită de bani va fi mai mică, iar produsele alimentare sau electrocasnicele vor fi pe gustul clienţilor voştri.


2.Consultant în modă
Dacă ştiţi care sunt atuurile pentru a avea o ţinută îngrijită, adecvată fiecărei persoane în parte aţi putea să oferiţi consultanţă în acest sens. Se întâmplă de multe ori să nu ştim cum să ne asortăm hainele şi să ne îmbrăcăm după ureche, uitând de forma corpului nostru, dar şi de tendinţele vestimentare. Un consultant în materie de modă, trebuie să ştie care sunt hainele care ne avantajează sau nu, care sunt culorile care se poartă şi la ce tipuri de materiale trebuie să ne uităm. Aşadar, dacă vă place să fiţi creativ în materie de modă, oferiţi şi altora sfaturi contra unei sume de bani. Dacă sunteţi cu adevărat priceput, buzunarul dumneavoastră va deveni din ce în ce mai plin, de la o lună la alta.

3. Consultanţă în îngrijire personală și întreţinere

Toată lumea vrea să arate bine și de aceea  a ajuta oamenii de afaceri în special să arate bine poate fi o idee foarte bună pentru dumneavoastră. O persoană îngrijită înseamnă o persoană care are un look potrivit pentru domeniul în care lucrează. Oferiţi consultanţă în ceea ce priveşte tunsoarea potrivită şi culoarea potrivită a părului pentru fiecare persoană în parte. Dacă aveţi cunoştinţe şi în ceea ce priveşte machiajul puteţi ajuta persoanele de sex feminin să arate mai bine în public şi să-şi scoată în evidenţă trăsăturile prin look.

4. Consultanța în ceea ce priveşte pierderea în greutate

Kilogramele în plus au fost dintotdeauna o problemă atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Un consultant pe un astfel de sector ar trebui să deţină cele mai bune sfaturi  pentru slăbit şi să ofere clienţilor reţete personalizate. Asiguraţi-vă că aveţi cele mai bune cunoştinţe din acest punct de vedere şi deveniţi consultant în probleme de dietă.

5. Consultant în social media

Reţelele de socializare au deveni indispensabile pentru toată lumea. Sunt însă mulţi oameni care încă nu ştiu cum să le folosească. Dacă sunteţi priceput în ceea ce priveşte utilizarea reţelelor sociale, ajutaţi-i şi pe ceilalalţi. Nu uitaţi însă că este un domeniu într-o continuă dezvoltare, de aceea este foarte important să ţineţi pasul cu noutăţile pentru a vă informa corect clienţii.

6.Consultant în publicitate

Sunt multe persoane care deţin o afacere, au o firmă dar nu ştiu cum să-şi promoveze afacerea. Dacă aveţi cunoştiinţe în această zonă şi mai ales dacă aveţi pregătire universitară într-un astfel de domeniu nu ezitaţi să oferiţi consultanţă în publicitate. Învăţaţi-i şi pe alţii cum să se facă cunoscuţi, daţi-le idei de promovare prin toate mijloacele posibile.

7. Consultanţă în afaceri

Dacă ai fler în ceea ce priveşte afacerile poţi încerca să fii consultant pe acest domeniu. Asta implică însă cunoştinţe largi din mai multe domenii de activitate. Trebuie să fii foarte bine pus la punct, să cauţi idei de afaceri care au avut succes, idei de afaceri care au fost implementate atât în ţară cât şi în străinătate. Oferă cele mai bune idei din acest punct de vedere şi vei avea şi tu de câştigat. E un fel de a spune că îţi vinzi ideile pentru a-i ajuta pe alţii să exceleze în afaceri.

8. Consultant în evenimente
Organizarea de evenimente a devenit o modă în rândul românilor. Mulţi dintre ei apelează la firme specializate care să se ocupe de organizarea nunţii, botezului sau a unei zile de naştere. Există însă şi persoane care nu au suficienţi bani pentru a plăti o firmă specializată pe acest sector şi aici puteţi interveni dumneavoastră. Puteţi oferi consultanţă, pe o sumă mult mai mică, ajutându-i astfel pe oameni să-şi organizeze propriul eveniment în funcţie de sfaturile practice pe care le veţi da.

9. Consultant imobiliar
A devenit un trend în România să fii consultant imobiliar. Mulţi oameni îşi caută o locuinţă şi necunoscând piaţa, preferă să apeleze la un consultant imobiliar. Aşa că dacă ai fler şi dacă ai cunoştinţe despre piaţa imobiliară, mai exact despre preţurile de la case, apartamente şi poţi face comparaţii în ceea ce priveşte oferte, atunci nu ezita să devii consultant în acest domeniu.

10. Consultant în turism
Trebuie să recunoaştem faptul că de multe ori nu alegem cea mai bună variantă pentru o vacanţă. Fie hotelul nu este aşa cum ni l-am imaginat, fie vacanţa e prea scumpă şi am fi putut să luăm din altă parte cu bani mai puţini şi aşa mai departe. Un consultant în turism ar fi o persoană de care am avea nveoie, mai ales dacă acesta ştie să facă o comparaţie a ofertelor de pe piaţa şi să-şi recomande să mergi la agenţii de turism de încredere şi nu la unele la care te trezeşti că ai pierdut jumătate din banii destinaţi vacanţei. E important pentru un consultant în turism să cunoască şi informaţii despre anumite destinaţii, pentru a-l determina pe client să aleagă locul potrivit pentru vacanţa sa.

Aşadar dacă sunteţi un bun sfătuitor, vă pricepeţi la unul dintre domeniile de mai sus şi aveţi putere de convingere nu ezitaţi să deveniţi consultant.

Nu uitaţi însă că pentru a avea succes trebuie să vă promovaţi. Realizaţi o pagină web în care să vă promovaţi serviciile şi nu uitaţi nici de reţelele sociale care vă pot ajuta să deveniţi tot mai cunoscut.

Mult succes!