10 idei de afaceri care pot înflori în perioada sărbătorilor de iarnă

craciun

Nu mai e mult şi gata, începe cursa cumpărăturilor de Craciun, a alegăturii după cele mai inspirate daruri pentru cei dragi. În plus vin vizitele, cinele festive, petrecerea de Revelion şi tot freamătul specific acestei perioade speciale a anului, moment în care ne dorim să arătăm mai bine şi vom cheltui mai mult pentru aspectul exterior, de la îmbrăcăminte până la produsele de make-up.

Slalomul pe care vi-l propun printre cele 10 idei de afaceri care pot fi prolifice în sezonul sărbătorilor de iarnă se adresează mai degrabă celor care deja derulează afaceri în aceste zone fiindcă e greu de crezut că se va apuca cineva de o afacere spre sfârşit de an, atras de speranța că-i va aduce profit serios o perioadă scurtă de timp.

Însă, pentru toți cei care îşi vor regăsi aici domeniul de activitate, au toate şansele să prindă avânt şi să-şi deschidă aripile spre oportunitățile acestei perioade magice din an.

Astfel,

  1. Ai o florărie şi te ocupi de aranjamente pentru diverse ocazii? Ei bine, e timpul să te gândeşti la cele mai originale combinații de flori cunoscute cu fel de fel de alte aceesorii naturale sau confecționate. Nu-ți mai fă socoteala că achiziționezi firul de bambus ori frezia la nu ştiu ce cost şi că trebuie să te chinuieşti să le vinzi dublu ca preț ca să fii în avantaj! Mai bine pune-ți în valoare toată creativitatea necesară să realizezi cele mai frumoase  coşuri cu aranjamente pentru Crăciun, combină florile cu fructele, cu globurile, cu conurile de brad sau cu ramurile de cătină. Gândeşte-te  la mijloace de publicitate inteligentă care să ajungă direct la inima clienților fiindcă în această perioadă vor câştiga îndeosebi cei care ştiu să vândă emoție ambalată într-un obiect oarecare.
  2. Eşti organizator de evenimente şi seri speciale? De la onomastici de tot felul, de la celebrarea Sfântului Andrei la început de iarnă, continuând cu Sfântul Nicolae şi până la cei care serbează ziua numelui la Craciun, apoi imediat de Sfântul Ştefan, în prima zi de An Nou de Sfântul Vasile, şi încheind de Sfântul Ioan, sunt atâtea ocazii când toți cei ce poartă aceste nume atât de populare îşi doresc petreceri de neuitat alături de cei dragi. Oferă-le ceva cu adevărat unic, magic în care să se simtă importanți, măreți. Muzica, masa, tortul, artificiile, invitațiile către cei care le vor fi alături trebuie să conțină ceva special, exaltant care să vă facă o reclamă bine meritată pentru tot restul anului şi cât mai mulți să apeleze apoi la serviciile tale! Succes şi inspirație!
  3. Ai un salon care oferă servicii de înfrumusețare corporală? Acum este momentul să investeşti în cele mai glamour produse fiindcă vor fi multe doamne care vor dori să strălucească cu adevărat. Dacă vei aduce acest răsfăț clientelor mai vechi, fără să ridici prețurile simțitor, ai toate şansele să le păstrezi tot restul anului şi chiar sa-ti imbunatăţeşti portofoliul si, de ce nu, contabilitatea cu recomandarile lor. Ai nevoie de produse de calitate şi de imaginație în a le combina spre a crea un look de zeiță!
  4. Eşti antreprenor în domeniul turistic? Păi dacă acum nu, atunci când? Fii mai flexibil ca oricând în a crea oferte care să vină în întâmpinarea diverselor bugete şi dorințe de petrecere a sărbătorilor de iarnă! Achiziționează sănii cu care să se plimbe turiştii, amenajează cei mai strălucitori brazi de Crăciun, oferă mici cadouri simbolice clienților tăi la masa festivă,  foloseşte peste tot decoruri specifice care poartă oamenii pe tărâmuri de vis. Fă-i să se simtă speciali şi să se relaxeze din plin!
  5. Eşti patronul unei cofetării? Dacă da, ai mult de lucru. Investeşte în forme pentru prăjituri care să aducă renii, clopoțeii ori brăduții pe mesele oamenilor, înveselindu-i. Gândeşte-te la torturi speciale pentru onomastică, pentru Craciun şi mai ales pentru Revelion pe care să le ornezi în cele mai fabuloase moduri cu putință lăsându-i pe toți cu gura căscată că se pot realiza aceste opere de artă, dulci.
  6. Ai un magazin în care vinzi piese vestimentare pentru anumite evenimente? Este timpul să aduci cele mai năstruşnice haine în care oamenii să se simtă strălucitori, altfel, unici. Pune pe rafturile tale şi lucruri foarte elegante, prețioase dar şi haine de carnaval care să dezvăluie apoi un spiriduş, un elf, o zână, un prinț ori un animal simpatic. Distracția poate îmbrăca multe forme de manifestare iar lookul este esențial. Fii atent la paleta cromatică şi vinde haine argintii, aurii, negre sau vişinii. Lasă culorile pastel pentru mai la vară. Orice ar fi nu uita că oamenii îşi doresc să se îmbrace de sărbători cumva altfel decât o fac în tot restul anului. Dă-le şansa să găsească ceva intersant chiar în țara lor fără să se mai gândească că pentru acest moft trebuie să ia avionul până la Milano!
  7. Ai o editură dotată cu toate cele necesare pentru publicații de anvergură, de tiraj mare? Ar fi bine să colaborezi cu câțiva tehnoredactori iscusiți şi cu câțiva scriitori care să creeze nişte texte astrăgătoare pentru cărți personalizate care să conțină poze şi diverse poveşti de Crăciun. Lumea a început să caute astfel de lucruri, şi chiar se vând bine deci fii pe fază! Eşti cel mai aproape de ocazia de a vinde emoții ceea ce este cel mai prețios lucru la urma urmei! Fii aşadar creator de lumi magice şi oferă evadări frumoase din timpul şi spațiul obişnuite!
  8. Eşti antreprenor în domeniul mobilierului? E timpul să concepi promoții serioase fiindcă foarte multă lume se gândeşte în această perioadă la confortul propriului cămin şi poate mulți sunt dispuşi ca din mult aşteptată primă de Crăciun să achiziționeze o canapea nouă, un scaun pentru birou ori o masă pliabilă pentru invitații care vin de sărbători. Tot ce trebuie să faci este să încerci să apelezi mai mult la zeul publicității şi să te faci mai vizibil pe piață, pentru ca, clienții tăi să simtă oportunitatea de a cumpăra acum şi nu la primăvară!
  9. Sau ai poate o afacere în domeniul bijuteriilor şi podoabelor de tot felul? Dacă da, sper că te-ai apucat serios de treabă în lunile de toamnă fiindcă oamenii găsesc minunat în a dărui o bijuterie celor dragi. Aceasta rămâne o opțiune în topul preferințelor. Ce ar fi să te desprinzi mai mult de clasic şi să creezi mai mulți cercei în formă de brăduț, brățari ale căror zale să aibă forme de fulgi de zăpadă, de reni, de clopoței ori de stele, sau coliere deosebite care să fie inspirate din simbolurile iernii – sanie, Moş Crăciun, glob de pus în brad şi fantezia poate merge la infinit …
  10. Şi în sfârşit dacă ai o afacere în domeniul curieratului rapid iarăşi e vremea să fii pe val! Acum e timpul când foarte mulți semeni se gândesc să trimită o felicitare sau un cadou celor dragi aşa că e momentul să te gândeşti la metode de a fi mai rapid decât renii care trag sania Moşului şi să faci ca aceste gesturi de afecțiune să ajungă cât mai repede în casele oamenilor. Poate te gândeşti la un serviciu pe care să-l foloseşti în mod expres în această perioadă a anului care să doboare orice aşteptări de rapiditate în preluarea şi onorarea comenzilor la prețuri competitive. Determinare şi creativitate îți doresc!

 

Orice ar fi şi oricum am privi lucrurile sărbătorile de iarnă sunt cea mai efervescentă perioadă a anului şi ar fi păcat să nu folosim ocazia de a veni în sprijinul dorințelor clienților de tot felul ale căror nevoi şi năzuințe sunt supuse acum unor transformări. Fii atent la ele şi vino prin oferta ta specială în întâmpinarea lor !

Mult succes şi Sărbători Fericite, de poveste!

 

Ruxandra David