Ai nevoie de perseverenta?

Azi nu notăm nimic în carnețel! Azi discutăm! Discutăm despre perseverență! Pentru mine, perseverența este ințeleasă ca fiind capacitatea de a pune în practică liberele alegeri în scopul de a deveni mai bun la serviciu, acasă și în relațiile cu ceilalți!

De ce am ales acest subiect?

Pentru că, din discuțiile pe care le-am purtat la rândul meu cu prieteni și cunoscuți de-ai mei, am dedus faptul că perseverența, ca și calitate a firii omenești este cea care limitează persoana în marile realizări.

Cum așa?

Eu am fost în situația de a dori să întreprind ceva, m-am apucat de treabă, însă atunci când mi-am dat seama că drumul meu a devenit anevoios, am renunțat! Și rău am facut! TU să nu procedezi la fel! Pentru că eu m-am învățat minte și bine am făcut!

Cum am reușit să devin mai perseverentă?

În primul rând, am citit despre asta și am descoperit că un studiu realizat pe mii de indivizi a demonstrat că lipsa perseverenței este o slăbiciune comună întâlnită la fiecare dintre noi, însă această slăbiciune poate fi învinsă, nu foarte ușor ce-i drept, prin voință!

Astfel, mi-am impus să devin mai răbdătoare și mai ambițioasă! Când m-am reîntâlnit cu lucruri întunecate și am vrut să renunț, să mă las bătută, am decis că nu mai vreau să fac aceeiași greseală și să mă abat din drumul meu și am avut forța să merg înainte, iar orizontul meu s-a luminat deodată iar semnele că nu trebuie să abandonez au apărut îndată! De ce? Pentru că am avut curajul să perseverez!

Gândește-TE!

Perseverența atrage după sine SUCCESUL! Și ca să reușești să devii perseverent, nu trebuie decât să pui mai mult foc în dorințele pe care le ai.

Am descoperit de curând și câteva exerciții de perseverență. Încearcă-le și TU și așteaptă să vezi ce se întâmplă apoi. Ca orice stare mentală, perseverența este fondată pe niște baze foarte precise, cum ar fi:

– precizia intențiilor TALE. E cel mai important lucru să știi ceea ce vrei, ce îți dorești cu adevărat. Astfel, o motivație puternică TE va ajuta la depășirea multor dificultăți.

– dorința TA e cea mai puternică! E mult mai ușor să atingi un scop stabilit atunci când e vorba de o dorință intensă.

– încrederea în propriile capacități de a obține rezultatul dorit.

– planurile precize, care încurajează perseverența.

– cooperarea. Relațiile pe care le ai cu cei din jur au menirea de a dezvolta perseverența.

– voința! Multa voință! Obisnuiște-TE să ți concentrezi propriile gânduri asupra țintelor preconizate.

– obisnuința! Perseverența este rezultatul direct al obisnuinței. Mintea devine parte integrantă a experiențelor cotidiene din care iși trage seva.

În loc de concluzii..

Chiar dacă ai suferit un eșec colosal în primă fază, nu TE da bătut. Până la urmă, SUCCESul se învață și în cele din urmă vei reuși să realizezi tot ceea ce ȚI-ai propus, datorită voinței TALE și faptului că nu TE vei da bătut orice ar fi!

TU ce ai învatat din articolul aceasta?