Antreprenor tânăr la orizont? Uau

antreprenor

Ideea de a fi un antreprenor tânăr este un sentiment interesant și tot ce faci contribuie la dezvoltarea ta personală și la avansarea în carieră. Privește astfel lucrurile: tinerețea este cel mai mare avantaj al tău și ar trebuie să te folosești de această calitate. Totuși, ai o problemă de înfruntat: percepția societății legată de antreprenorii tineri.

Ești prea tânăr, nu ai experiență, nu ai conexiuni, nu știi cum să faci față unui volum mare de proiecte, etc. De câte ori nu ai auzit aceste lucruri care încearcă să te descurajeze? Probabil toate aceste idei vin de la oameni de afaceri cu vârste înaintate și care au avut, sau nu, succes când au încercat să își deschidă o afacere la vârsta ta.

Lucrul care te poate ajuta cel mai mult în “setea” ta de a avea succes este internetul. Da, acei antreprenori care te descurajează nu aveau internetul de care să profite când și-au deschis afacerea. Acum, tu ai toate informațiile de care ai nevoie la un click distanță, așa că tot ce te mai poate ține pe loc sunt studiile pe care le ai în domeniu.

Toată lumea vorbește de faptul că optimismul și curiozitatea sunt cele mai mari avantaje ale unui antreprenor tânăr. De ce nu ai profita de aceste calități pentru a avea parte de mult visatul succes? Când nu cunoști limitele care există în lume, ești capabil să visezi că poți faci tot ce dorești; ești capabil să fii cu adevărat îndrăzneț! Acest tip de curaj nu vine din experiență: vine din ideea de a fi complet neștiutor în legătură cu lucrurile care te așteaptă pe viitor.

În continuare vom discuta despre câteva lucruri de care trebuie să profiți în bătălia ta cu lumea care te crede prea tânăr pentru a avea propria afacere:

1) Ai încredere în instinctele tale

A fi antreprenor este un instinct care îți aparține și astfel îți dedici viața într-un mod ambițios unui sentiment pe care nu îl înțelegi complet. Deciziile tale vor fi bazate de multe ori pe instinctele pe care le ai și nu neapărat pe datele pe care le ai în fața ta pe birou.

După ce ți-ai dat seama cum să te axezi pe ceea ce contează, vei începe să iei hotărâri pentru a obține rezultate bune și logice. Acea intuiție și acele viziuni se transformă treptat în compania pe care vrei să o construiești.

2) Încă nu ești înfrânt

Poți să transformi simplul fapt că nu ai avut parte de eșecuri în energia de care ai nevoie pentru a ajunge la succes în diferite moduri. Dacă nu ai fost pus la pământ încă, înseamnă că ești hotărât! Nu doar atât, dar ești și pasionat, curios și entuziasmat față de limitele pe care nu le cunoști.

O atitudine pozitivă, dorința de a încerca lucruri noi și abilitatea de a gândi în afara cutiei, sunt calități pe care antreprenorii tineri le au. Știi foarte bine că totul este posibil și că tot ce trebuie să faci este să depui efort pentru a obține ceea ce vrei, iar asta este o calitate demnă de admirat.

3) Ești flexibil

Probabil încă nu ai vârsta la care ai casa plină de copii care depind de banii tăi. Asta înseamnă că poți să stai peste program la muncă, că poți să accepți tot felul de proiecte și că nu trebuie să-ți faci griji de responsabilitățile care te-ar putea aștepta acasă.

Poate chiar ești una din acele persoane care după terminarea școlii s-au mutat înapoi cu părinții. Dacă ești destul de norocos să ai banii și timpul de care ai nevoie, atunci poți să accepți riscul de a te implica în realizarea visului tău.

4) Ești la curent cu ultima tehnologie

Oamenii de afaceri de o anumită vârstă au fost nevoiți să se obișnuiască cu anumite lucruri pe care le oferă internetul și trebuie să țină constant pasul cu ce apare nou. Ideea e că tu ai crescut deja în acest mediu și toate lucrurile pe care alții se chinuie să le învețe, pentru tine par logice și simple. Asta înseamnă că poți să înveți tehnologii noi mult mai repede; tehnologii de care vei avea nevoie în afacerea ta.

5) Crează-ţi singur şansa!

Dacă îți creezi singur norocul, atunci nu ai nevoie de prea mult sprijin. Trebuie să fii unul dintre oamenii care înțeleg cum să construiască relații de care au cu adevărat nevoie și trebuie să crezi în propria capacitate de a crea o afacere. “Ușile“ pe care le deschizi s-ar putea să fie exact acel noroc de care ai nevoie.

6) Știi ce se cere pe piață

Tinerii se pricep la a vinde lucruri pentru că tinerii sunt buni la a cumpăra lucruri! Tu știi foarte bine ce atrage atenția și interesul clienților, iar astfel știi cum poți să-ți vinzi serviciile sau produsele cu succes.

Evident, o să ții cont de lucruri ca economia sau legile nescrise ale marketing-ului, dar cel mai mult vei urma dorințele oamenilor, dorințe pe care nu toți antreprenorii le înțeleg. Tu ești încă “proaspăt”, deci înțelegi de ce unii oameni ar alege diferite produse.

Un exemplu bun pentru această situație este Pete Cashmore, deținătorul site-ului mashable.com. Cashmore a hotărât să facă un blog pentru a oferi știri și sfaturi de care oamenii au nevoie. Momentan ideea lui atras 7,8 milioane de vizitatori unici și a devenit unul dintre cele mai populare surse de informare. Pete Cashmore, un antreprenor tânăr, a știut ce se cere și ce vor oamenii și le-a oferit tot ce vroiau într-un singur loc.

De ce ai fi un antreprenor tânăr?

În primul rând pentru că este mai puțin riscant. După cum am scris mai sus, nu ai prea multe angajamente pe care trebuie să le respecți indiferent de situația financiară în care te afli. Nu ai o familie sau rate la casă.

În al doilea rând, în cazul în care ai eșuat, ai timp să iei totul de la capăt. Ce dacă nu ai avut parte de succesul la care sperai? Partea bună este că ai învățat din propriile greșeli și când ești pregătit, poți să încerci din nou.

Totuși, trebuie să menționăm puțin și acele probleme care pot apărea dacă totul nu merge conform planului. Să ne gândim puțin la partea financiară: ai bani pentru a face ceea ce vrei? Băncile nu acordă ușor împrumuturi, mai ales că tu nu ai nimic de oferit ca dovadă de securitate. De asemenea, ești sigur că ești pregătit de un eșec? De multe ori, tinerii încearcă să își deschidă o afacere, apar probleme și apoi rămân afectați de asta și cu datorii. Pentru asta ești pregătit?

Da, este greu să atingi succesul la care visezi, dar trebuie să fi realist și să crezi în ideile tale. Lumea te poate critica, lumea te poate pune la pământ. Dacă tu ești convins că afacerea ta reprezintă ceva important, atunci nu renunța, indiferent de câte persoane îți spun că imposibilul nu poate fi atins!