Atrage norocul!

Permite-mi să ÎȚI redau un sfat ca și când aș fi consilierul tău personal..fii norocos! Ce părere ai despre asta? Uneori TE simți mai norocos, alteori mai puțin, așa e? Câteodată simți că ești urmărit de ghinion și nu-ȚI mai pierde urma, adevărat? Dar oare poți face în așa fel încât să-ȚI faci prorpiul noroc cu mâna TA cum s-ar spune?

Dr. Richard Wiseman a studiat de ce unii oameni sunt mai norocoși și alții nu. El este de părere că există patru trăsături principale pe care unii oameni le au și astfel aceste trăsături îi ajută să atragă norocul de partea lor. Cu siguranță ȚI-ar plăcea să atragi și TU norocul de partea TA.

El a ajuns la concluzia că atitudinea persoanei este cea care face diferenţa. Cu alte cuvinte, TU eşti singurul care îşi poate diminua sau maximiza şansele prin care obţii ceea ce ÎȚI doreşti. Totuşi, pentru a “atrage” norocul, trebuie să urmezi, conform teoriei lui Wiseman, patru paşi esenţiali şi totodată foarte simpli care au rezultate uimitoare:

Maximizarea şanselor, ascultarea intuiţiei, expectanţa şi atitudinea pozitivă. Prin maximizarea şanselor se înţelege cum poţi contribui la înclinarea balanţei în favoarea ta, prin diverse metode cu care să convingi pe alţii, sau chiar pe TINE, că TU eşti cel care merită să câştige. Richard Wiseman este de părere că o legătură cu vechile cunoştiinţe formează o reţea a norocului. Oamenii pe care îi cunoşti te pot ajuta şi sprijini sau te pot informa cu privire la oportunităţile pe care TU le-ai putea rata.

Ascultarea intuiţiei este, se pare, un lucru pe care oamenii norocoşi îl fac. Intuiţia reprezintă defapt, un rezultat al indiciilor subtile pe care ȚI le transmite subconştientul. Expectanţa, sau faptul că te aştepţi să ai noroc, este si ea un factor important, întrucât TE ține motivat si poate chiar influenta felul în care lucrurile decurg. Daca crezi ca nu vei câstiga, nu ar trebui sa te surprinda ca acest lucru chiar se intâmpla. Atitudinea pozitivă te îndeamnă să priveşti constant lucrurile dintr-un unghi pozitiv. Chiar dacă nu ţi se întâmplă anumite lucruri, poate vei constata în timp, că aşa a fost mai bine. Cheia este să încerci să te simţi noros indiferent de rezultat. Dacă laşi gândurile negative să te domine, îţi diminuezi drastic şansele de reuşită.

Astfel, prin schimbarea atitudinii, a comportamentelor și a acțiunilor, oamenii pot deveni mai norocoși. Dacă pe drum întâlnești obstacole, ar fi bine să le privești ca pe niște oportunități, decât ca pe niste dificultăți. Așa vei avea posibilitatea să le transformi pe acestea în avantajul TĂU. Dacă observi lucruri neobișnuite și dacă TE străduiești să vezi lateral, vei avea ocazia să faci lucruri mari, să deschizi uși noi, nemaiîntâlnite. Acest lucru este valabil mai ales în contextele în care există creativitate și inovație.

Dacă TE interesează mai multe detalii, poți căuta cartea lui Richard Wiseman, ”The Luck Factor” în care este dezbătut acest studiu despre oamenii norocoși sau mai puțin norocoși.

ÎȚI voi da în continuare câteva exemple..

Sir Alexander Fleming a descoperit într-un vas o creștere de mucegai, care era rezistentă la bacterii. El a investigat acest lucru și astfel a descoperit penicilina.

Clarence Birdseye a observat că oamenii din Canada obișnuiau să păstreze peștele proaspăt în gheață. Astfel, el a dezvoltat această idee și a creat industria alimentelor congelate.

Percy Spencer a constatat că o ciocolată i s-a topit în buzunar când a stat în fața unui magnetofon. El a folosit această perspectivă ajutând la dezvoltarea cuptorului cu microunde.

Fiecare dintre acești oameni a fost numit norocos de unii contemporani. Dar norocul l-au atras chiar ei, prin înțelepciune, studiu și acțiune. Mulți oameni dau vina pe ghinion atunci când se confruntă cu un eșec, în special atunci când e vorba de un proiect în care s-au investit multe resurse de toate tipurile. Persoanele care au perspective pozitive, sunt capabile să sustragă partea pozitivă a lucrurilor din orice eșec. Ele învață lecții din fiecare eșec și caută noi oportunități, sunt mereu optimiști și receptivi la ideile noi.