Cat de importanta este pentru TINE increderea?

Intr-una din zile am cautat pe google cuvantul ”incredere”. Uimitor cat de multe rezultate am gasit! M-am oprit indata asupra paginilor care aveau in prim plan increderea ca fiind credinta in cineva sau ceva. Printre altele, am mai gasit tot felul de pagini care te invata cum sa ai incredere in tine, care ofera consiliere psihologica in acest sens, dar si alte informatii utile despre aceasta notiune.

Personal, consider ca increderea este fundamentala in viata fiecaruia dintre noi. Spun acest lucru pentru ca, pe de alta parte, lipsa increderii are tendinta de a da totul peste cap, de la propriile tale principii, la relatiile cu cei din jurul tau si mai ales, activitatea ta de zi cu zi. Increderea este esentiala pentru a intemeia noi relatii, atat in viata personala, cat si la serviciu, unde ar trebui sa formezi o echipa cu colegii tai. O companie in care nu domneste increderea, va fi plina de tradari, teama si suspiciune, iar toate acestea nu vor duce decat la dezbinare si, intr-un final, la neproductivitate.

Lucrand cu un sef care nu are incredere in tine si care te verifica tot timpul, criticandu-te constant, nu vei mai reusi sa-ti realizezi treaba atat de bine ca atunci cand te-ai simti liber. Acelasi lucru se aplica si in cazul colegilor care ar trebui sa formeze un tot, dar care, din pacate, nu au inceredere unii in altii si in loc sa isi elibereze mintea si sa faca in voie treaba sa, irosesc timpul barfindu-se intre ei.

Mereu am fost surprinsa de cat de multi oameni afirma ca sunt suprasolicitati si prea incarcati cu diverse activitati pentru ca nu au incredere sa lase pe mana altora anumite sarcini de lucru. Este adevarat, ca ceea ce este facut cu mana ta este lucru sfant, insa trebuie sa realizezi ca increderea in oameni, in prietenii tai, in colegii tai, te va ajuta sa lucrezi in echipa, iar in acest fel, vei avea mult mai multe sanse de reusita decat daca te-ai fi zbatut de unul singur.

Ar trebui sa obisnuiesti si tu sa iti incepi ciclul de incredere printr-un act de credinta in cineva. Nu este deloc inteligent sa astepti sa faca neaparat altcineva primul pas ca apoi sa actionezi si tu. Vei ramane suprins de feedback-ul pe care il vei primi din partea prietenului, colegului tau, in momentul in care vei oferi sentimente de incredere, onestitate si libertate. Vei regreta oare ca ai avut incredere?

Desigur! Viata nu poate fi perfecta, iar printre noi exista si persoane care nu sunt de incredere, insa nu trebuie sa pornesti la drum cu premiza ca nimeni nu este de incredere, ci trebuie sa inveti sa oferi o sansa fiecaruia. Astfel, te vei alege cu un mare beneficiu pozitiv, viata ta va fi mai putin stresanta si mai placuta!

Increderea trebuie sa inceapa de undeva! De ce sa nu inceapa cu tine?