Cele mai la modă cursuri de dezvoltare personală

curs de dezv.pers

Pentru România, dezvoltarea personală este încă o noutate, nu se înţelege prea bine conceptul. E mai degrabă o noţiune comică, decât un lucru care într-adevăr ar putea aduce beneficii și succes. Totuşi, de ceva timp încoace, conceptul pare să prindă contur şi oamenii au început să frecventeze din ce în ce mai des cursuri de dezvoltare personală. De ce, pentru că se observă rezultatele în succesul lor de zi cu zi.

Mai jos, vă prezint o listă cu cele mai în vogă cursuri ale momentului:

Limbi străine

Se ştie deja că românii se pricep foarte bine într-ale limbilor străine, pară-se a fi un talent naţional. Ştim engleză, italiană, spaniolă, poate chiar şi franceză şi germană. Însă de la o vreme se solicită foarte mult, mai ales în multinaţionale, limbile exotice, mai rare, dar ale căror popoare au foarte mare legătură cu afacerile în România.

Limba japoneză sau chineză – două limbi foarte grele, dar foarte căutate. Îţi poţi creşte şansele unui job bine plătit cu cel puţin 50%. Partea ce mai grea a acestor limbi este sistemul de scriere pentru că ei au simboluri în loc de litere.

Limba arabăla fel ca japoneza şi chineza, araba are un alfabet caracterizat de simboluri. Scrierea este legată şi cursivă, spre deosebire de chineză şi japoneză,  dar nu prezintă nicio asemănare cu alfabetul latin.

Limba turcăeste cel mai uşor de învăţat dintre toate cele de mai sus pentru că alfabetul este latin iar gramatica este simplă, mai simplă decât a limbei române. La început,  unele cuvinte îţi pot părea din altă lume, însă să nu uităm că noi am împrumutat foarte multe cuvinte dim limba turcă, deci cât de greu poate fi.

Curs de public speaking

Acesta este un curs foarte interesant care te ajută să scapi de emoţiile de a vorbi în public. Iscusinţa de a mânui cuvintele în public este un factor foarte important atât în business, cât şi în viaţa personală.

Acest curs te ajută în primul rând să scapi de tracul atât de bine cunoscut atunci când susţii o prezentare. In al doilea rând, cursul prezintă modalităţi de captare a atenţiei publicului. Iar în al treilea rând, te ajută să devii o persoană carismatică, interesantă şi stăpână pe sine.

Un articol interesant  despre oratorie găsiţi aici,  vă invit să-l savuraţi.

Leadership

Cursul de leadership te ajută să fii un straşnic stâlp de temelie pentru tine, familie şi colegi. Aveam un prieten deosebit de inteligent însă foarte molatec, mult prea blând. Nu reuşea să se impună nici acasă, nici la birou. Azi aşa, mâine aşa, până într-o zi când l-a auzit pe propriul fiu spunând astfel: tata e un bleg, sigur mă lasă să merg în excursie, îl păcălesc eu. Era clar deja că prin atitudinea lui mult prea binevoitoare, lumea îl cataloga ca pe tipul care face orice, oricând, oriunde dacă este rugat frumos. Ori lucrurile nu stăteau chiar așa, nimeni nu-și dorește să nu fie luat în seamă. Tocmai de aceea, protagonistul nostru și-a luat inima în dinți și a mers la curs. De atunci, viața sa s-a schimbat la 360 de grade. În scurt timp a devenit managerul departamentului său, iar copiii au învățat să-l trateze nu doar ca pe un prieten, ci ca pe un adevărat părinte autoritar. De fapt, acesta este succesul pe care ți-l oferă acest curs – o autoritate controlată și care să fie respectată de către cei din jurul tău.

Inteligenţa emoţională

Un alt curs de succes este cel de creșterea inteligenței emoționale. Inteligența emoțională se construiește în timp, durează ceva până o capeți, tocmai de aceea cursul te va ajuta să grăbești lucrurile. În afară de faptul că EQ  ( inteligența emoțională) te va ajuta enorm în a face față cu brio provocărilor de zi cu zi și-ți va creiona un tablou al vieții mult mai frumos, cel mai interesant și cel mai practic lucru din acest curs este că te va învăța cum să-ți păstrezi calmul în situațiile de criză. Astfel, nu-ți vor mai ieși ochii din orbită, foc pe nări sau urlete fără oprire din gură, atunci când secretara a uitat să-ți spună de vreo întâlnire, partenerul a pierdut o sumă importantă de bani, copilul a luat un 4 la matematică, soția a lovit mașina sau soțul a venit abia dimineață acasă. Atitiudinea ta va fi calmă, împăciuitoare și dornică de a găsi o rezolvare. În felul acesta vei fi mai respectat de către cei din jur, căci nimeni nu îndrăgește o persoană care țipă şi sparge în loc să ia situația ca atare și să încerce să găsească o soluție optimă pentru toate părțile implicate.

Programare Neuro Lingvistică – NLP

Și în final, un concept destul de nou pentru noi, dar care ușor ușor ne-a prins în mrejele sale. Programarea neuro lingvistică te ajută să-ți ții gândurile sub control și în același timp să controlezi într-un fel sau altul emoțiile persoanelor cu care intri în contact. Te ajută să comunici mai bine ceea ce ai de spus, crescându-ți astfel coeficientul de comunicare, te ajută să folosești un limbaj adecvat fiecărei situații în care te afli. E și un fel de manipulare, de ce să nu recunosc, dar uneori, mai ales în business, puțină comunicare manipulativă nu strică, atât timp cât nu trece o anumită limită și bineînțeles atât timp cât aduce cel puțin un beneficiu fiecărui partener.

Țin minte că în facultate aveam o profesoară care utiliza cu noi numeroase tehnici ale NPL-ului. Prin limbajul său duios, prin gesturi, prin mimică, prin zâmbet, prin jocuri, ne convingea că materia ei este cea mai importantă și trebuie să învățăm mult pentru a lua o notă bună. Și deși nu era neapărat o materie de interes pentru viitorul nostru, noi învățam pe rupte, mai mult de rușine că am putea lua o notă proastă la examen.

Așadar, acesta este un curs foarte important, nu-l rata, te va ajuta în scurt timp să obții dulcele succes atât în viața personală și evindent și în viața profesională.

Succes, dragii mei, sper să vă alegeți un curs, dacă nu anul acesta, măcar la anul! Eu mi-am ales limba turcă, după cum vă menționam într-un alt articol și mă simt excelent că fac încă un pas în dezvoltarea mea personală.

Pe curând!

R:Irina Velea