Creativitate ori ba?

Cand crezi ca esti cel mai creativ? In ce moment al zilei? Sau in ce stare de spirit crezi ca poti scoate la iveala toata creativitatea din TINE? Exista anumite lucruri care trebuiesc indeplinite, trebuie sa faci ceva anume pentru a avea mai multa creativitate sau pur si simplu asta se intampla de la sine? Uite cum sta treaba de fapt!

Exista anumite momente si activitati care sunt mai favorabile pentru a creste nivelul de creativitate existent la nivel uman. S-a constatat ca momentul cel mai creativ pentru un om este la orele 22.00-22.30. De cealalta parte a baricadei, momentul cel mai putin propice pentru a fi creativ se intampla la orele 16.00 – 16.30. De asemenea, s-a demonstrat faptul ca majoritatea personaelor au mai multe idei creative, atunci cand se afla in baie, cand se pregatesc sa intre sau sa iasa de la dus.

Din punctul meu de vedere nu este un studiu absolut relevant, pentru ca nu toate persoanele pot fi foarte creative seara tarziu sau cand se afla in baie. Fiecare persoana are in parte momentul sau de creativitate si e bine ca acea persoana sa isi dea seama de acele momente ale zilei pentru a profita la maximum de ideile lor geniale.

Fie ca este vorba de nivelul zaharului din sange, de stari emotive, pozitive care accelereaza stare de creativitate si o duce la cote maxime, fie ca ne aflam in situatii si stari mai putin favorabile, cert este ca momentul de creativitate maxima nu poate fi tot timpul acelasi si in nici un caz la fel pentru toate persoanele.

Dar oare cum putem sa descoperim care este momentul nostru de creativitate? Cum ne putem da seama de acesta pentru a nu-l pierde din vedere si a profita la maximum de el? Iata mai jos cateva indicii care TE pot ajuta si pe TINE in acest sens!

Acorda putina atentie corpului TAU

De cele mai multe ori corpul ITI spune cand esti gata sa faci anumite lucruri si cand nu. Daca TE afli intr-o stare de energie debordanta si crezi ca poti avea lumea la picioarele TALE atunci este un moment propice sa incerci sa faci lucruri noi sau sa continui lucrurile pe care le-ai inceput. In sens contrar, daca nu ITI poti tine ochii deschisi si simti nevoia de a sta numai intins, e clar ca nu este un moment favorabil pentru nimic, mai ales pentru creativitate.

De multe ori trebuie sa ITI dai seama care sunt momente in care mintea si corpul TAU functioneaza la capacitate maxima. Poti face acest lucru facand o evaluare creativa. Cum poti face asta? Ca un jurnal al saptamanii trecute, noteaza ceea ce ai reusit sa realizezi si la ce ora si care a fost rezultatul obtinut. In final, ITI vei putea da seama in ce moment al zilei ai avut cele mai bune rezultate.

Fii mereu pregatit sa imbratisezi noile idei

Ce faci atunci cand TE loveste pur si simplu creativitatea? TE blochezi sau incerci sa fructifici acel moment? Indicat ar fi sa ITI notezi absolut toate ideile care ITI vin in minte la momentul respectiv, pentru ca fie vorba intre noi, ce este scris, scris ramane si nu vei pierde niciodata acea informatie. Odata ce ai notat, poti continua acea idee. Profita din plin de momentele zilei, pentru ca fiecare idee in parte presupune o stare de spirit anume, un anumit moment al zilei.

Clasifica ideile si programeaza-TI activitatile

Ce ar presupune acest lucru? Daca TU ai descoperit care ar fi momentele zilei in care esti cel mai creativ posibil, atunci este bine sa ITI faci loc in programul TAU pentru ideile TALE cele mai bune. Programeaza fiecare idee pe care o ai in momentul respectiv al zilei si ..obtine un rezultat grozav! Ce ai de pierdut? Nimic!