Cum se nasc ideile geniale?

Interesant, dar majoritatea persoanelor creative pe care le cunosc nu recunosc despre ele ca ar avea acest dar de la Dumnezeu! Daca e sa o luam treptat, sunt cateva notiuni bine definite si separate intre ele..cum ar fi capacitatea de a veni cu idei, creativitatea, increderea de a pune in practica ideile geniale pe care le ai.

Aceasta incredere este mai mult necesara, pentru ca lipsa ei ar putea duce la pierderea unor proiecte deosebit de importante, iar apoi vei sta si te vei intreba: oare cum ar fi stat lucrurile daca faceam asa cum m-am gandit initial?! Ei bine, din greseli se invata oameni buni!

Pretutindeni, in marile companii, exista o multime de oameni care nu sunt inzestrati cu aceasta latura creativa, insa acestea sunt calificati, pregatiti pentru ceea ce fac. Diferenta dintre aceste doua tipuri de persoane, este aceea: care sunt creativi, sunt mai predispusi la a-si asuma riscuri fata de cei care nu au latura creativa, nu sunt spontani si actioneaza numai in conformitate cu datele exacte.

Una peste alta, ideile se nasc.Si ajung la cei care sunt cu adevarat pregatiti sa le primeasca, indiferent de domeniul de activitate, varsta sau pozitie sociala.

Acordand atentie la lumea din jurul tau, vei recunoaste practic necesitatea dobandirii unor idei noi, geniale. Din curiozitatea de a intelege lumea din jurul tau, actiunile pe care le faci si mai ales ceea vei face in continuare. Ai sa vezi ca se ajunge la ceva foarte interesant.

Cu efort. Indiferent ce meserie ai, se spune ca ideile sunt ieftine, executia lor necesita o mare valoare morala. Tocmai de aceea, odata ce ideea apare, trebuie sa ii acorzi atentie, sa nu o lasi sa-ti scape si sa o pui in practica, pentru ca altfel pierzi tot, foarte rar aceleasi idei se intorc la tine.

Din deschiderea de a face conexiuni intre lucruri care aparent nu au nici o legatura intre ele, la actiuni, la evenimente. Asta iti va oferi o alta perspectiva, in care ideile geniale nu vor inceta sa apara.

Ideea este ca tu poti controla gradina din viata ta in functie de propriile tale idei geniale care apar atunci cand le cauti mai putin. Nu lasa ca acestea sa treaca pe langa tine, ai curajul de a avea incredere in tine si in ideile tale geniale si, cel mai important, risca pentru a le pune in practica!