Declara razboi depresiei!

Viata este plina de surprize placute sau mai putin placute, de bucurii si esecuri. De cele mai multe ori, pentru a fi un om de succes, trebuie sa treci prin mai multe esecuri, sa inveti din greseli, sa TE corectezi si sa mergi tot inainte in calatoria TA. In momentul in care TE confrunti cu o situatie grea, un esec in viata TA, exista mai multe posibilitati de a trece peste. Fiecare persoana, in functie de caracterul ei, procedeaza intr-un anumit fel. Unele isi spun povestea tuturor persoanelor pe care le intalnesc si astfel se descarca. Altele pastreaza doar pentru ele durerea si nu o impartasesc cu nimeni altcineva. Cert este ca indiferent de situatie nu ai incotro si trebuie sa treci peste la un moment dat. Ca e mai devreme sau mai tarziu, de TINE depinde acest lucru.

In momentul in care TE vei afla intr-o astfel de stare depresiva incearca prin diferite modalitati de a-TI face un bun si de a trece repede si cu brio de aceasta stare. Un bun mod de a TE face sa TE simti mai bine este de a face complimente tuturor personaelor cu care TE intalnesti, dar mai ales celor care sunt mai putin vesele, fericite. Ai sa vezi ca indata ce starea lor se va imbunatati pe moment, TE vei putea bucura si TU alaturi de acea persoana, iar starea TA se va ameliora vizibil.

Fii recunoscator pentru tot ceea ce stii si ai invatat. Aceasta este o modalitate foarte buna de a-TI ridica moralul si de a trece peste esec. Nu conteaza ca doare, ca ai pierdut mult timp, multi bani etc, ci cel mai important este ce ai invatat din acea situatie. Lectia cu care TE-ai ales. Constientizeaza situatia prin care ai trecut si corecteaza-TE pentru a nu mai face aceiasi greseala. De fapt, nici n-ai avea cum, pentru ca mintea si organismul TAU vor crea un sistem de auto-aparare care TE va tine departe de o situatie similara cu cea prin care ai trecut. Iar daca totusi vei avea de a face din nou cu aceiasi situatie sau cu una similara, fii sigur ca de data aceasta vei proceda corect.

O alta modalitate de a face fata esecului si starii depresive este de a TE imbarbata singur. Citeste tot felul de citate despre esec si succes care sa TE faca sa TE simti mai bine, mai increzator in fortele proprii, mai aproape de fericire. ITI poti face chiar si niste pancarde sau biletele lipicioase pe care le poti lipi in fata ochilor TAI (fie ca stai intins in pat, sau iei masa in bucatarie sau esti in baie sa te aranjezi, le poti avea oriunde pentru a le vizualiza in continuu). Ai sa vezi ca toate acestea vor functiona. Chiar daca acum cand citesti ti se poate parea o idee putin stupida si lipsita de rost, este o modalitate cu o eficienta dovedita de catre specialisti si care va avea un real succes si asupra TA.

Ca o concluzie a acestui subiect, as vrea sa ITI marturisesc ca si eu am trecut nu printr-un esec ci prin mai multe. De asemenea, am prieteni si cunostinte care au trecut prin multe situatii neplacute, prin esec, avand stari de depresie grave. Vreau sa ITI spun ca nu vei rezolva nimic daca vei sta intr-o stare de vegetatie, lasand sa treaca viata pe langa TINE. Eu ma bazez pe prietenii TAI cum si TU la randul TAU trebuie sa fii aproape de personale care se confrunta cu asa ceva.

In situatiile de acest gen trebuie sa TE inarmezi cu rabdare, sa faci cat mai multe activitati care sa ITI tina mintea, sufletul si corpul ocupate, sa faci numai ceea ce ITI place si sa nu lasi nimic sa TE doboare. Nu uita ca orice sfarsit este un nou inceput, iar teama de un nou esec este inevitabila. Dar gandeste-TE ca numai din grseseli se invata, iar TU vei ajunge undeva sus pentru ca TI-ai asumat greselile facute si ai invatat din acestea. Toate aceste stari si situatii nu fac altceva decat sa TE faca mai puternic. De aici si zicala Ce nu TE doboara TE face mai puternic! Asta se aplica si in cazul TAU, cititorule, care poate TE-ai confruntat sau TE confrunti sau poate TE vei confrunta cu asa ceva in viitor. Nu TE lasa doborat de nimeni si nimic si ajuta si pe cei din jurul TAU sa faca acelasi lucru. Pentru ca ceea ce oferi, este ceea ce primesti pana la urma. Daruieste si TI se va darui.