Drum scurt spre fericire si…SUCCES! (partea II)

6.Înseninează lucrurile!

Poți face asta zâmbind de mai multe ori pe oră. Chiar și un zâmbet fals TE poate binedispune, iar dacă te afli într-o zi mai mohorâtă încearcă să zîmbești și până la urmă îți va ieși cu adevărat. Mai mult, de ce să nu le oferi și celor din jurul tău acest dar al fericirii?
Schimbă un lucru, ce ai zice să devii mai hotărât? De ce? Pentru că uneori e mult prea ușor să renunți și să TE dai bătut la primul obstacol, dar când faci acest lucru TE dezamăgești singur și devii demoralizat!

Sfat pentru fericire și..SUCCES

Acceptă-TE așa cum ești! Este foarte bine să ai pretenții de la TINE îsuți și să ÎȚI urmărești cu atenție obiectivele, însă totodată e foarte important să nu manifești tendințe perfecționiste.Există o mare diferență între a încerca să ne atingem potențialul maxim și a avea așteptări nerealiste referitoare la lucrurile pe care le putem realiza.

7.Ai nevoie de un strop de iubire

Oferă-ȚI mai multă dragoste! Și eu și TU, suntem asemenea unor rachete care caută dragostea și ne dorim admirația și aprecierea celor din jur.Poți începe cu a TE iubi și aprecia mai mult decât până acum. Ai încredere în tine și nu mai fi atât de critic chiar și atunci când nu este cazul.

Sfat pentru fericire și..SUCCES

Observă iubirea din jurul TĂU, actele de iubire care există pretutindeni. Caută gesturi pline de afecțiune în timpul sarcinilor cotidiene și bucură-TE de darul iertării.

8.Nu uita să te distrezi!

Pentru că buna dispoziție nu e deloc costisitoare. De ce să nu te bucuri din plin de una dintre plăcerile relativ gratuite ale vieții?

Cum să faci asta?

– nu TE mai enerva pentru lucruri minore!

– cultivă-ȚI zâmbetul interior

Sfat pentru fericire și..SUCCES

Lasă grijile deoparte! Grijile, nimicurile și supărările pot foarte ușor să elimine partea distractivă a vieții. Acest sfat TE va ajuta să TE ridici deasupra încercărilor și problemelor cu care TE confrunți.

9.Urmează-ȚI visurile motivându-TE singur!

Foarte eficient în acest sens este să-ȚI adresezi întrebări la care să găsești răspunsurile potrivite.

Unde aș vrea să fiu peste cinci ani?

Ce trebuie să cred despre mine pentru a-mi urma visurile? Când am avut succes în trecut?

Cum să-mi păstrez motivația?

Cum să faci asta?

Asigură-TE că obiectivele TALE sunt de tip SMART. Mai mult decât atât, crează un plan de acțiune interior și unul exterior. O parte din TINE este concentrată pe acțiune, pe pașii concreți către deznodământ, iar alta pe latura interioară, fiind cea care vizualizează și afirmă obiectivele.

Sfat pentru fericire și..SUCCES

Ai mai multă grijă de TINE! Acordă-ți câteva momente libere oriunde ai fi, chiar și la serviciu este posibil să-ȚI acorzi un moment pentru a încetini ritmul și pentru a vedea din nou lucrurile în perspectivă.

10.Fericit până la adânci bătrâneți!

 •     Pătrunde în domeniul fericirii
 •     Nu mai încerca să multumești pe toată lumea
 •     Zâmbește din ce în ce mai des
 •     Acordă-ȚI timp pentru lucrurile frumoase din jur
 •     Fii optimist și pregătit să ai SUCCES
 •     Ai încredere în propriile instincte

Iar la finalul fiecărei zile vei scrie în super caietul cu arc pe care l-ai cumpărat:

 1.  Cel mai important eveniment al zilei
 2.  Cea mai mare grijă de azi
 3. Pot face ceva în legatura cu asta? Ce anume?
 4. Strategiile cele mai utile pentru fericire – de azi
 5. Ce a mers bine astăzi
 6. Trei lucruri care TE-au făcut să zâmbești azi

Ești gata să începi să notezi?