Ia notite eficient!

De fiecare data cand citesc o carte, eu imi notez intr-o agenda cateva idei pe care vreau sa le retin, sau pe care vreau sa le aprofundez cu alta ocazie, pentru a-mi dezvolta cultura generala. De-a lungul timpului, am constantat ca aceasta este o actiune care ma ajuta foarte bine sa sedimentez informatia citita si mai ales, sa asimilez multe informatii noi si folositoare. Iti recomand cu drag sa procedezi si tu la fel si sa te bucuri de beneficiile acestor notite.

La ce te poate ajuta sa iti iei notite aproape din orice, oricand?

Ei bine, este foarte util sa iti notezi orice idee nastrusnica pe care nu o stii, ulterior, cand o vei folosi, cand iti va fi cu adevarat utila. Agenda plina cu idei pe care o vei construi usor, usor, te va ajuta pe viitor sa fii mai productiv si sa te poti antrena in orice situatie vei fi pus. Indiferent de modul in care tu decizi sa iei notite, fie sa le notezi intr-o agenda, intr-un caiet/carnetel/dosar sau fie electronic, in computer, este bine ca totusi sa faci aceasta activitate si nu stai degeaba.

Pastreaza-ti notitele la indemana!

Foarte eficienta ar fi o agenda, de marime medie, pe care sa o poti purta cu tine oriunde. Marimea perfecta este aceea care se incadreaza perfect la tine in bagaj. Eu prefer notebook-urile mici, pe care le strecor in geanta si le pot lua cu mine oricand. Asa, vei putea nota orice doresti tu, o idee venita pe moment, o idee desprinsa dintr-o carte, un site pe care l-ai vazut notat undeva iar cand ajungi acasa doresti sa navighezi si tu pe acel site si multe altele.

Este cazul sa ai mai multe agende?

Nu neaparat! Pentru ca doresti sa fii eficient, nu are rost sa umbli dupa tine cu o sumedenie de agende, ci doar sa stii foarte bine cum sa gestionezi spatiul dintr-o singura agenda. Imparti agenda in mai multe sectiuni, in functie de criteriile dorite si de cum ti-ar fi mai confortabil. Iti va fi foarte usor atunci cand vei cauta o anumita informatie. Poti folosi orice impartire a informatiei doresti tu. Instrumentele ajutatoare, precum markere, stickere, agrafe, iti vor usura si mai mult munca, agenda ta va fi mai atractiva iar tu vei fi cel mai multumit de rezultatul obtinut!

Cum iti este mai usor sa scrii?

Ramane la latitudinea ta daca vei vrea ca de fiecare data sa scrii impecabil, totul aliniat, de o acuratete perfecta. Important este ca dupa cateva luni, cand vei reciti notitele din trecut, sa intelegi ceea ce ai vrut sa scrii si mai ales, scopul cu care ai scris acea idee in agenda. Chiar daca folosesti prescurtari sau abrevieri ale cuvintelor, esential este ca tu sa cunosti materialul produs, nu altcineva.

Cat timp este necesar sa pastrezi aceste notite?

Ca si un jurnal personal, este bine sa tii aceste notite aproape de tine multa vreme dupa ce le ai scris. Este minunat sa le cauti peste ani si sa arunci o privire asupra persoanei tale de atunci. Ba mai mult, vechile idei pot fi surse noi pentru noile idei si pentru actiunile tale viitoare. Prin urmare, nu te descotorosi prea curand de aceste notite valoroase.

Tu ai o astfel de agenda in care iti notezi idei valoroase?

One thought on “Ia notite eficient!”

 1. Foarte frumos articolul πŸ™‚
  Am cautat mai multe site-uri despre agenda zilnica, dar peste tot dau numai de agenda zilnica in modul “to do list”.
  Nu sunt eu imprastiat.Imi place sa fiu spontan,sa am un program flexibil πŸ™‚
  Cu motivatia si dorinta de “a trece la treaba” nu am deloc probleme.

  Foarte frumos articolul.FELICITARI πŸ™‚

  O mica intrebare: Eu momentan nu am un loc de munca,si nici nevoie de nu am deocamdata de unul.Am timp liber cel putin 24 de ore pe zi πŸ™‚ (Da,stiu ca sunt egoist sau lenes,dar nu ma interpreta gresit).
  Cum as putea eu sa folosesc o agenda zilnica? πŸ™‚ Imi place foarte mult ideea de a lua notite,idei,fragmente de prin carti care imi plac foarte foarte mult,din filme,replici,etc…
  Insa cum as putea sa impart agenda in mai multe sectiuni,din moment ce eu notez ideile,fragmente,citate,etc..care cum vine in viata mea ? πŸ˜€

  Iti doresc o seara minunata in continuare si mult mult succes.

Comments are closed.