Știi să dezvolți creativitatea propriilor angajați?

creativitateNu contează dacă te afli la început de drum cu firma ta sau dacă ai experiență adunată pentru că ai aflat rapid cât de importantă este creativitatea la job. Totul depinde de echipa care se ocupă de un anumit proiect. Modul în care se aplică anumite idei poate salva situația sau poate transforma planurile într-un dezastru. Creativitatea la birou este extrem de importantă, iar tu trebuie să știi cum să-ți ajuți angajații când au probleme cu dezvoltarea ideilor.

Nu este de ajuns să le ceri angajaților pur și simplu să-și sporească ideile creative pentru că nu așa funcționează totul! Ești șef, deci trebuie să ai grijă la mediul oferit angajaților. Ideile bune nu apar dintr-o dată; ideile bune apar din cauza anumitor factori precum echipa, mediul din birou sau felul liderilor de a se comporta. Trebuie să faci orice este nevoie pentru a nu lăsa spiritul creativ al angajaților să se piardă deoarece  din ce în ce mai multe proiecte vor eșua. Dacă vrei să afli cum poți crește nivelul de creativitate al echipei, atunci trebuie să citești restul articolului.
Creativitatea trebuie răsplătită

Dacă vrei ca mai mulți angajați să gândească tot mai diferit, atunci trebuie să știi cum să îi motivezi. Trebuie să iei în serios sugestiile care îți sunt aduse și să căutați moduri în care acele idei pot fi dezvoltate. Nu trebuie să dai impresia că toate ideile primite de la membrii echipei sunt doar o pierdere de timp și că nu vor fi niciodată implementate.

Ai putea încerca să fixezi anumite obiective sau poți încerca să rogi fiecare angajat să vină cu o idee până la finalul săptămânii. Cel care aduce cea mai bună sugestie va fi recompensat.

Încurajează experimentarea

Ideile nu apar pur și simplu gata formate. În general, este nevoie de timp pentru a trece peste anumite încercări eșuate de a pune în practică o idee. Tu trebuie să ai grijă de propria echipă, deci tu trebuie să încurajezi experimentarea diferitelor planuri până când acestea sunt gata. După câteva încercări, totul va fi văzut într-o altă lumină, iar ideea de baza va prinde ușor viață.

Este loc pentru eșecuri?

Dacă tot te “joci” cu ideile, atunci trebuie să te aștepți la momente de eșec. Este normal și nu trebuie să îți obligi angajații să își ceară scuze pentru fiecare greșeală.  Dacă oamenilor le este frică de eșec și de ce se întâmplă când planurile dau greș, atunci nivelul de creativitate va scădea. Lasă fiecare om în parte să vină cu idei, să își asume riscuri, să greșească, să caute soluții și să înțeleagă că orice este posibil.

Există o atitudine pozitivă la birou?

Uneori, prea multă seriozitate strică! Agitația și problemele nu pot ajută la dezvoltarea creativității, așa că este timpul pentru puțină relaxare și distracție. Dacă mediul de lucru este unul stresant, atunci singura parte de care se vor bucura angajații tăi este momentul în care vor pleca acasă.

Trebuie să lași loc de relaxare, de socializare, să accepți ideile care par ciudate și să analizezi posibilitățile pentru dezvoltarea planurilor. Dacă transformi biroul într-un loc distractiv, atunci relațiile dintre angajați se vor schimba, lumea va fi mai calmă, iar ideile bune nu vor înceta să apară.

Nu lăsa conceptele bune să se piardă!

Cu toată agitația din jurul tău, s-ar putea să scapi printre degete acele idei care chiar sunt bune. După cum am scris mai sus: nimic nu poate demoraliza mai mult un angajat decât ignorarea unei idei bune. Analizează toate propunerile care se află pe birou și acționează când descoperi ceva bun, dar nu lăsa totul să se piardă.

Nu poți să grăbești creativitatea!

Ideile bune nu apar brusc sau când vrei tu! Creativitatea nu poate fi programată, dar când descoperi concepte folositoare, trebuie să profiți de ele.

Nu doar persoanele cu simţ artistic au imaginațiea dezvoltată!

Oricine poate avea idei bune pentru că totul se raportează la felul în care un om gândește, felul în care acționează și la tipul job-ului. Nu trebuie să crezi că oamenii cu simţ artistic dezvoltat sunt obligați să îți ofere mereu ideile de care ai nevoie.

Cel mai important lucru de ținut minte este că inspirația trebuie mereu exersată. Este adevărat, unele persoane au înclinație spre astfel de activități, dar creativitatea trebuie exersată și dezvoltată de toată lumea. Este esențială crearea unui anumit program pentru angajații tăi, contează organizarea unor proiecte pe echipe și eliminarea elementelor care ar putea distrage atenția.

Creativitatea înseamnă să vezi ceva ce încă nu exista și poate fi o activitatea chinuitoare dacă lipsește inspirația. Imaginația sporește creativitatea, iar dacă tu vrei ca angajații tăi să vină cu idei noi, atunci încearcă să-i lași să încalce unele reguli. Reține că este nevoie de puțin haos pentru ca un concept să capete formă!