Strategii puternice pentru SUCCES!

Dacă TE gândești serios să faci schimbări majore în viața TA în următotul an, atunci mai bine ai fi atent să faci câteva lucruri necesare care vor duce către această schimbare și totul se va transforma în realitate. Astfel, avem așa…

1.Trebuie să știi cu adevărat ce este succesul, sau mai bine zis, ce anume reprezintă succesul pentru TINE. Dacă TU nu știi cum să abordezi noțiunea de succes, atunci cum vei ști cum să-l obții? Este adevărat că succesul este diferit pentru fiecare persoană în parte și din păcate succesul cuiva poate însemna eșecul altuia. Astel succesul nu ține numai de o situație anume, de un lucru, ci și de ce crede persoana respectivă despre succes. TU ce crezi că reprezintă succesul pentru TINE? Fii foarte clar cu privire la ceea ce ÎȚI dorești sau nu în viața TA, fie că este vorba de un job, o casă, o familie, un partener de viață sau orice altceva. Atenție, claritatea produce emoție! Adrenalina produce impuls! Schimbările de comportament produc rezultate diferite și în cele din urmă viziunea internă devine o realitate externă.

2.Fii confortabil atunci când TE simți inconfortabil. Știu, sună paradoxal, însă așa este. Unii oameni trăiesc aparent o viață foarte frumoasă, sunt împliniți și au tot ceea ce își doresc, însă mulți dintre aceștia au această viață deoarece trăiesc în stres (să aibă o cariera, un post foarte bun, mulți bani), cu frică (de a-și păstra acel post foarte bun în continuare sau teama că banii se vor împuțina) și sunt mereu în căutarea unei pilule magice care să le ofere continuitatea pe care și-o doresc, însă aceștia nu sunt pregătiți să facă lucruri dure. Oamenii care aleg întotdeauna varianta cea mai ușoară sunt destinați pentru a fi mediocri. Evitând mereu calea dificila și situațiile pline de disconfort nu vei ajunge niciodată să crești sau să TE autodepășești. Termenii ”durere”, ”suferința”, ”disconfort” ar putea fi numiți profesori ai dezvoltării personale. Știi TU..despre care am vorbit într-un alt articol. Acești ”profesori” nu ne oferă întotdeauna ceea ce ne dorim, dar ne oferă ceea ce trebuie.

3.Fii ceea ce ești, nu căuta să fii popular. Se spune că natura noastră este să fim ceea ce suntem, iar reputația noastră constă în ceea ce cred alții despre noi. În cele din urmă, dacă acestea două ajung să fie sinonime, abia atunci înseamnă că ești pe drumul cel bun. Mai mult decât atât, învață să îmbrățișezi haosul, pentru că societatea în care trăim reprezintă haosul – murdar, imprevizibil, nedrept, nesigur. Astfel, încearcă să fii calm, să mergi mai departe și să obții ceea ce într-adevăr ÎȚI dorești.

4.Folosește mai mult decât ai.Imaginează-ȚI cât de mult ai putea realiza dacă reunești toate cunoștințele dobândite. De ce să TE rezumi la un singur domeniu? NU, TU ai și poți mai mult. Oare ce s-ar întâmpla dacă ȚI-ai descoperi un talent atât de puternic pe care îl ai și care ar fi suficient să TE ducă direct către un succes nebun? Ei bine, explorează, descoperă-TE și pentru asta nu există scuze, ai grijă!

5.Fii un inovator, nu un imitator. Nu toate planurile pe care ȚI le propui vor avea SUCCES, însă e bine să nu TE lași bătut și să mergi mai departe. De multe ori e mai bine să vii cu ideea TA proprie, să construiești ceva TU singur, nu să TE alături unei idei copiate. Nu lăsa teama să stea în calea potențialului TĂU de a crea.  Vei avea ocaiza să întâlnești mulți oameni care TE vor îndruma să abandonezi ideea, însă cel mai corect ar fi să facii ceea ce TE îndeamnă creierul și inima la un loc.

6.Fii ca apa, întotdeauna blând, dar puternic și adaptabil. Să fii static într-o lume dinamică  este o rețetă pentru dezastru pe care sigur n-ai vrea să o aplici. Dacă nu TE vei putea adapta, nu vei putea reuși. Statuile nu au succes, ele doar crapă în timp.