SUCCES-ul MEDIERII

Prezenta intr-un tribunal ne cutremura. Simplul fapt ca te asteapta o incercare cu care tu nu ai fost niciodata obisnuit te infioara. Ganduri si pasi pierduti in timp. Stres, termene foarte mari de judecata, taxe, onorarii colosale cerute de avocati, sansa de doar 50 % de a ti se face dreptate.

POTI SA PIERZI… Sau este posibil sa iesi zambind castigand un bun material, un drept, o cauza, o reangajare etc.

Oricum ar fi, este sigur ca vei PIERDE un om, un partener, un apropiat, o relatie de prietenie zdruncinata de o secunda de orgoliu nesabuit. Procesul in instanta iti “ofera” sansa sa arati ca tu ai castigat si partea adversa a pierdut. Sau poate invers… Dar, de fapt, cine a castigat si cine a pierdut? Ai castigat ceva material, insa ai pierdut pe cineva cu care nu demult aveai o prietenie frumoasa, o colaborare buna…

Medierea intotdeauna inseamna CASTIG.

Mediator Piatra Neamt iti ofera sansa de a comunica, de a relua dialogul. Medierea aduce oamenii impreuna pentru a discuta, pentru a-si spune fata in fata parerile, asteptarile si nemultumirile. Comunicarea este un mare castig intr-o lume care incepe sa se izoleze tot mai mult, in care orgoliile si ambitiile ating cote inimaginabile si in care nimeni nu mai vrea sa asculte. A comunica inseamna sa vorbesti, dar si sa asculti in aceeasi proportie.

Mediere Neamt responsabilizeaza oamenii. Medierea ofera sansa ca persoanele aflate in conflict sa gandeasca si sa lucreze impreuna pentru a-si gasi ei singuri propriile solutii. Situatia poate fi rezolvata cu SUCCES impreuna. Aici nimeni nu ia decizii finale asa cum se intampla la judecatorie sau prin implicarea aparatorilor. Singurele persoane care stabilesc decizia finala sunt persoanele aflate in conflict. Intotdeauna intr-un proces in instanta cineva se va considera nedreptatit. La mediere partile isi strang mana si se inteleg in avantajul ambelor parti. Daca in instanta unul pierde, iar celalalt castiga, prin MEDIERE ambele parti vor CASTIGA.

Care este cu adevarat succesul medierii?

Iti ofera sansa sa recastigi un prieten, un partener, un membru al familiei prin rezolvarea conflictelor mai vechi existente. Iti ofera sansa sa transformi un dusman intr-un prieten. Iti ofera sansa de a vorbi si de a asculta in mod egal. Iti ofera sansa sa te intelegi mai bine pe tine si sa-l intelegi si pe cel din fata ta. Asculta si parerea lui.

Ofera sansa de a CASTIGA si tie si celui din fata ta. Viata nu este o competitie, o lupta, ea este o misiune care trebuie indeplinita frumos.