TE ajut sa faci economie!

Din moment ce ne aflam in plina criza economica, iar situatia din tara noastra nu pare a se imbunatati prea curand, m-am decis sa fac economie. Nu pentru a ma imbogati ci pentru a avea un confort financiar atunci cand este necesar. Astfel, am descoperit numeroase cai prin care poti face acest lucru. Cateva dintre aceste TI le voi prezenta chiar acum!

1.Achita-TI datoriile. Un prim pas catre a face economie este sa ITI achiti datoriile la stat si prin alte locuri pe unde mai ai datorii (la rude, prieteni, cunostinte etc). Odata ce stii ca ai scapat de aceasta grija, va fi mai usor sa monitorizezi bugetul ramas. In plus, ITI poti face un fond in care sa investesti tot timpul bani ca sa ai pentru zile negre. De ce crezi ca mai este bine sa scapi de datoriile /darile la stat pe care le ai? Ca sa poti obtine un credit pentru nevoie personale de exemplu. Daca ai avea datorii sau restante la stat in nici un caz nu ITI va fi usor sa il obtii.

2.Actualizeaza-TI tot timpul CV-ul. Chiar daca TE simti bine la locul de munca, nu stii cand se va ivi ocazia sa TI se ceara un CV. Tocmai de aceea este necesar sa il actualizezi mereu si sa fie in orice moment impecabil. Il poti introduce de exemplu intr-o baza de date unde antreprenorii pot analiza si studia cu atentie CV-ull TAU si de asemenea il pot compara cu alte CV-uri. De ce sa nu fii pregatit cand TE poate astepta o surpriza extrem de placuta?

3.Cumpara acum, nu mai incolo. Daca ai in plan investitii mari sa stii ca acum e momentul propice de ca a achzitiona sau investi in ceea ce doresti. Asa cum am discutat intr-un alt articol, valoarea banilor nu va mai fi deloc aceiasi peste cativa ani, cand TU vei putea sa vinzi investitia facuta in prezent la un alt pret (mult mai bun) in viitor. De ce sa nu iasa economii si din asta?

4.Educa-TE, in ceea ce priveste vocabularul TAU financiar. Daca vrei cu adevarat sa faci economii trebuie sa TE si pricepi la asta. Cere pentru inceput parerea unor specialisti in acest sens, apoi familiarizeaza-TE cu notiunile respective si vei ajunge sa fii un as in economie.

5.Investeste in viitorul TAU. Tot economie este pana la urma, pentru ca daca stai sa TE gandesti, odata ce vei ajunge sa TE perfectionezi intr-un anumit domeniu de activitate sau chiar in mai multe domenii, si vei avea o multime de cunostinte, cu siguranta vei castiga si mult mai multi bani decat ai fi castigat daca nu TE perfectionai. Asa ca, pune-TE pe cautat tot felul de facultati, mastere, cursuri pentru dezvoltare personala si nu numai, etc.

6.Ignora stirile pe care le auzi. Fie ca vorbim de radio, TV, internet sau alte surse prin care poti primi informatii, cert este ca trebuie nu neaparat sa le eviti pe acestea ci mai degraba sa le ignori. Nu vor face altceva decat sa-TI induca o o stare de panica la aflarea vestilor legate de criza economica care se agraveaza sau revine etc. De ce sa ITI dai viata peste cap din pricina acestor vesti?

7. Ai foarte mare grija la ceea ce cumperi. Crezi ca tot ceea ce achizitionezi ITI este necesar si util? S-a constatat ca in ultimii 50 de ani lumea cheltuie din ce in ce mai multi bani pe obiecte inutile si pe mancare. Indicat ar fi sa realizezi care sunt lucrurile si serviciile fara de care nu poti trai. Restul ar trebuie taiate de pe lista TA. Ca ITI vei mai face o mica placere din cand in cand asta e altceva, insa nu trebuie sa mai dai banii pe mancare aiurea, doar pentru ca TI-e pofta, sau sa ITI umpli casa cu tot felul de lucruri care nu fac altecva decat sa ITI invadeze spatiul si sa ITI ofere o stare de neliniste si discomfort total.