Vacanţe de succes

avion

Chiar dacă vara a rămas în urmă, iar perioada sejururilor complete s-a încheiat, ne pregătim cu tot sufletul pentru mini (sau poate maxi) călătorii în peisaj de iarnă.

Și ca bucuria să fie completă, să abordăm cu succes problema din toate punctele de vedere.

Ce-ar fi să începem cu achiziționarea unor bilete de avion într-un mod cât mai avantajos posibil?

Majoritatea companiilor aeriene au site-uri proprii, dar o mișcare înțeleaptă ar fi să folosiţi un motor specializat în căutarea de zboruri. Cele mai cunoscute şi eficiente sunt www.skyscanner.ro, www.vola.ro, www.momondo.ro sau www.paravion.ro. Nu este obligatoriu să faceţi şi rezervarea folosind aceste motoare, însă ele vă permit o analiză amănunţită a tuturor zborurilor către destinaţia aleasă.

Fiindcă știm, pe buna dreptate, că biletele cumpărate cu câteva zile înainte de plecare vor fi, în majoritatea cazurilor, mai scumpe, cu toții ne gândim că rezervările făcute cu luni de zile înainte ne asigură automat și bilete ieftine. Dar lucrurile nu stau chiar așa. Contabilitatea e alta.

Cum şi unde găsim cele mai ieftine bilete?

Companiile low-cost sunt prima alternativă în cazul în care ne dorim o vacanţă ieftină. În clipa în care am ales ca prioritar bugetul, iar mai apoi confortul, recomandat este să ne bucurăm de ofertele companiilor low-cost.

Varianta de succes este alta. Ideal ar fi să urmăriţi cu câteva săptămâni înainte fluctuaţiile pe care le au preţurile către destinaţia aleasă. Un truc mai puţin cunoscut este că biletele au preţuri mai mari către finalul săptămânii (vineri, sâmbătă), pe când, în mijlocul săptămânii, preţurile coboară – uneori semnificativ. De asemenea, este indicat să cumpăraţi dimineaţa, cât mai devreme, sau seara, cât mai târziu.

Nu în ultimul rând, dacă partea privind cazarea a fost rezervată printr-o agenţie de turism, nu strică să cereţi o ofertă personalizată şi pentru biletele de avion. Agenţiile cumpără pachete de transport direct de la companiile aeriene, negociază preţul, astfel că, la final, este posibil să aveti succes şi să obţineţi chiar un pachet complet, cazare şi transport, la un preţ avantajos.

Vacanţă plăcută și bani mulţi în buzunar!