Visezi sa devii un antreprenor de mare succes?

În ultima vreme aud din ce în ce mai des despre idei de afaceri și despre faptul că acum ar fi un moment foarte bun de a intra pe piața afacerilor. Deși nu este ușor să devii un antreprenor în ziua de astăzi, această funcție vine cu o serie de riscuri dar și beneficii. Unul dintre acestea ar fi faptul că odată ce vei fi propriul TĂU șef, vei munci numai pentru TINE și niciodată nu vei fi epuizat sau supărat că muncești prea mult.

Însă ce-i drept, lumea afacerilor nu e pentru toată lumea, nu oricine poate deveni un bun antreprenor, un antreprenor de succes. Există anumite caracteristici pe care trebuie să le deții ca să devii un antreprenor de succes și să deții și o afacere de succes. Fără aceste caracteristici și chiar și cu cele mai bune idei posibile, nu vei putea reuși să ai afacerea TA. Iată care ar fi câteva din aceste caracteristici pe care trebuie să le dețină și să le îmbunătățească o persoană care se vrea a fi propriul său șef:

1.Disciplina. Aceasta ar fi calitatea principală pe care ar trebui să o aibă o persoană care își dorește să aibă propria afacere. Fără a fi un om disciplinat, care să renunțe la timpul pe care și l-ar putea petrece distrându-se sau făcând alte lucruri și nu stând în locuri mai puțin plăcute. Cu sacrificii și voință poți face orice dorești.

2.Calm. O fire calmă va izbuti întotdeauna în viață. De ce? Pai gândește-TE la cei repeziți, nerăbdători, care iau decizii pripite și apoi regretă că nu au fost mai calmi și mai domoli cândva. Mai mult decât atât, cât timp ești responsabil de o afacere trebuie să fii capabil să ÎȚI păstrezi calmul în orice situație ai fi pus.

3.Atenția la detalii. Fără această caracteristică este posibil să ai parte de numeroase suprize neplăcute și din păcate să dai și peste eșecuri. Din cauză că există foarte mulți concurenți în orice domeniu de activitate, este esențial în ziua de azi să fii precaut chiar și cu cel mai mic detaliu legat de afacerea TA. E ca și cum ai avea implementat un radar care este capabil să observe și să înregistreze tot, și pe care nimeni și nimic să nu-l poată păcăli.

4.Rezistența la stres și toleranța la risc. Sunt două calități care sunt oarecum lipite una de cealaltă. Pentru că asumarea de riscuri presupune un anumit nivel de stres pe care nu toate persoanele sunt capabile să-l suporte și de asemenea, nu se manifestă la fel la toate persoanele. Prin urmare, ar trebuie să fii una din acele persoane curajoase, care să își asume riscuri și să aibă capacitatea de a rezista eroic indiferent de rezultatul final.

5.Echilibru. Poate la fel de importantă ca și prima caracteristică, calitatea de a fi în echilibru este întâlnită numai la antreprenorii de mare succes. De ce afirm acest lucru? Pentru că, în cazul în care riști să devii prea calm, s-ar putea să pici în extrema cealaltă, de a fi nepăsător, indolent. Apoi, pe de altă parte, dacă ești tot timpul stresat și te gândești numai la riscurile la care ai putea fi supus, este posibil să o iei puțin razna și să nu mai gândești așa limpede pe cât ar trebui. Astfel, este imperios necesar să găsești un echilibru între toate aceste caracteristici ca în final să obții rezultatul mult așteptat, pe care ți l-ai dorit dintotdeauna.